Több helyszínen zajlik az energetikai korszerűsítés


2019-10-21 22:00:07  | cikk: HuHa  | 


Több helyszínen zajlik az energetikai korszerűsítés főképe
Közel két héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy megkezdődött az energetikai projekt kivitelezése, mely most négy önkormányzati tulajdonú épületet érint (az ötödik a sportcsarnok lesz, ott később kezdődhet a beruházás). A munka a Jókai Mór Városi Könyvtár külső hőszigetelésével indult, azóta a Nátus Konyha épületénél is belefogtak a munkába, a múlt héttől pedig már az ESZI Teveli Úti Otthonházánál is zajlik a szigetelés és folynak az előkészületek a Vörösmarty Úti Otthonháznál is.
A múlt héten a Teveli úti munkálatokról egyeztettek

A Teveli úti épületen külső hőszigetelést, födémszigetelést, tetőmegerősítést, napelemes rendszer telepítést, nyílászáró cserét és kazáncserét hajtanak végre - tájékoztatott Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a munka mindenütt jó ütemben halad, a kivitelező célja, hogy mielőbb befejezze a beruházást és a rossz idő beállta előtt a külső feladatokkal végezzen.
A külső hőszigeteléssel kezdődött a munka

Az építkezés az idősotthon folyamatos működése mellett zajlik, ez nem zavarja a lakók mindennapjait, bár sokkal mozgalmasabb lett az élet az otthonház körül - fogalmazott Szalainé Tihanyi Andrea, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.
-Ebben az otthonházban 31 lakó él és 12 kolléganő gondoskodik róluk. A jelenlegi munkafázisok, így a külső szigetelés, a födémszigetelés és a nyílászáró csere nem érinti a lakók életterét. A kazáncsere lehet kissé problémás, hiszen ez novemberben várható, de a kivitelezőtől azt az ígéretet kaptuk, hogy még a meglévő kazán leszerelésének napján felszerelik és üzembe helyezik az új kazánt, így reményeink szerint egy nap lesz csak, amikor nem tudunk fűteni. Ez a már hőszigetelt épületben valószínűleg nem fog jelentős hőingadozást eredményezni - magyarázta, kiemelve, arra is felkészültek, hogy szükség esetén olajradiátorokkal, hősugárzókkal biztosítsák a szükséges hőmérsékletet.
Az igazgató hozzátette, a lakók érdeklődéssel figyelik a nagy sürgést-forgást, az energetikai megújításnak pedig örülnek, hiszen még komfortosabb lesz az életterük.
-Mi is gyakrabban járunk most ide, folyamatosan egyeztetünk a kollégákkal, de eddig semmilyen panasz nem volt a munkálatokkal kapcsolatban - hangsúlyozta.
A Teveli úton a tetőmunkák is megkezdődtek

Dr. Áldozó Tamás az építkezés megtekintésekor arról szólt, az önkormányzat elkötelezett az energetikai korszerűsítések és a környezettudatos intézményi működtetés iránt, ez a projekt is ezt jelzi.
-Azok az épületek kerülhettek be a projektbe, melyeknél jelentős megtakarítás érhető el a korszerűsítéssel, ahol nagy a fűtött légköbméter.
Kiemelte, a költségtakarékos üzemeltetés mellett a környezet védelme is fontos az önkormányzat számára, ezt mutatja, hogy nem ez az első ilyen beruházás és nem is az utolsó, hiszen készülnek arra, hogy további épületeknél is elvégezzék az energetikai korszerűsítést.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!