Átvették megbízóleveleiket a képviselők


2019-10-21 09:38:36  | cikk: Babos Petra  | 


Átvették megbízóleveleiket a képviselők főképe
Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke átadta a megbízólevelet az október 13-i választáson mandátumot szerzett önkormányzati és nemzetiségi képviselőknek ma reggel a Városházán.
A választás napján, 2019. október 13-án Pápa város 24.442 választópolgára közül 10.966 fő adta le szavazatát. A polgármester-választás összesített adatai alapján az érvényes szavazatok száma: 10.715 darab, az érvénytelen szavazólapok száma: 249 darab, 2 darab szavazólap hiányzott az urnákból. A polgármester-jelöltek közül Grőber Attila 4896 darab, dr. Áldozó Tamás Róbert 5226 darab, Marton Sándor 593 darab érvényes szavazatot kapott. Dr. Édes Ágnes elmondta, a választás eredményes volt, a választás lebonyolítása során törvénysértés nem történt. Pápa város polgármestere dr. Áldozó Tamás Róbert, a Fidesz-KDNP közös jelöltje lett. Az egyéni választókerületi képviselő-választás és a települési nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás eredménye 2019. október 17-én vált jogerőssé.
Dr. Édes Ágnes, a Helyi Választási Bizottság elnöke

A törvény értelmében Pápán 14 tagú képviselőtestület alakulhat, melybe a tíz egyéni választókerületben győztes jelölt mellett négyen kompenzációs listáról szerezhettek mandátumot. Az 1-es számú választókerületben Szabadkai Verita, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 2-es számú választókerületben dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 3-as számú választókerületben Grőber Attila, az ellenzéki együttműködés jelöltje, aki később veszi át megbízólevelét. A 4-es számú választókerületben Bakos László, a Fidesz-KDNP jelöltje, az 5-ós számú választókerületben Venczel Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 6-os számú választókerületben Dr. Vaitsuk Mária Magdolna, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 7-es számú választókerületben Németh Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 8-as számú választókerületben dr. Guiás János Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje, a 9-es számú választókerületben Unger Tamás,a Fidesz-KDNP jelöltje, míg a 10-es számú választókerületben Zsegraics Gyula,a Fidesz-KDNP jelöltje, aki ugyancsak később veszi át megbízólevelét. A 2019. október 13-ai választáson a töredékszavazatok alapján a DK-Jobbik-LMP-MSZP-Momentum-Párbeszéd listáján négy képviselő (Süle Zsolt, Pintér Kálmán, Kovács József, Németh Csaba) szerzett mandátumot.
A nemzeti választási bizottság a törvényi előírás mentén német, roma és a román települési nemzetiségi önkormányzati választást írt ki Pápán. A választást a román nemzetiség tekintetében jelöltek hiányában nem tartották meg. A német nemzetiségi önkormányzat képviselőjévé Gőgösné Bakos Adélt, Pillerné Fódi Ilonát és Drabant Andrást választották. A roma nemzetiségi önkormányzat képviselője Németh Richárd, Kozák Jánosné és Sándor Endre Géza lett. A képviselők a megbízólevelük átvételét követően pezsgős koccintással zárták az ünnepséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!