Világbajnokok Pápán


2019-10-20 21:52:57  | cikk: ha  | 


Világbajnokok Pápán főképe

A Kassai Lovasíjász Iskola Németh törzse - mint minden Kassai-törzs - két versenyt szervez egy évben. A 2019-es őszi megmérettetés nagyon jól sikerült, hisz 19 induló volt, valamint a nyári világbajnokság első három helyzettje a Kassai Völgy óta most először indult egy versenyen. Nyáron tizenkét ország 32 versenyzője szerzett kvalifikációt a világbajnokságra. A többnapos megmérettetés elsöprő hazai győzelmet hozott: az első öt helyezett a magyarok közül került ki. A pápai székhelyű Németh törzs tagja az a két Vas megyei fiatalember, akik a legjobbnak bizonyultak: a Jánosházán élő Molnár Dávid nyerte meg a viadalt, mögötte másodikként végzett a szombathelyi ifj. Piroska Péter. Ezúttal Pápára érkezett a harmadik helyezett is, Fedor Áron, aki most először vett részt a Németh törzs versenyén.

Fedor Áron most először versenyzett Pápán

A Hagyományok Hegyén tartja edzéseit és versenyeit is a Németh törzs. Ezen a szombaton misztikus, varázslatos látvány fogadta a 9 órakor elsőként kezdő lovasíjászokat, a világbajnokság első három helyezettjét és Németh Attilát, a törzs vezetőjét. A pálya végéig nem lehetett ellátni, de ahogy mesélték később, amikor a ló elindult, megszűnt minden egyéb zavaró körülmény és kristálytisztán kirajzolódott a céltábla. Egymást követték aztán a csoportok, mindenki igyekezett a legjobbat kihozni magából. Hisz mint mondják, ez a lovasíjászat lényege: nem egymás ellen küzdenek, hanem önmagukkal, s a lóval harmóniában igyekeznek a lehető legpontosabban célozni.

A világbajnok: Molnár Dávid

Fedor Áron gyermekkorában nézegette László Gyula könyvét a honfoglalókról. Azt lapozgatva, az egyik kép láttán azt mondta, hogy ez az, amit csinálni szeretne. Nagyon elszánt volt, készítgetett saját íjakat, lőtt bicikliről is, míg nem volt lova, aztán sikerült Miskolc környékén találni egy csoportot, akik foglalkoztak lovasíjászattal. Három évvel ezelőtt lett a Kassai Lovasíjász Iskola Bodnár törzsének tagja, s úgy érezte, hogy hazaérkezett: megtalálta a helyét, megtapasztalhatta az összetartozás érzését egy dinamikus családban. A világbajnokság kapcsán elmondta, hogy ott senki nem az egyéni eredményét ünnepelte, hanem a közös sikert.

A résztvevők és az első indulók

Németh Attila, a törzs vezetője elmondta, sikeresnek tekinti az idei esztendőt, hisz jól sikerült versenyeik voltak, a világbajnokságon is jól szerepeltek, s nőtt a taglétszám is. Külön öröm számára, hogy már Pápáról is érkeznek a lovasíjászat iránt érdeklődők, nem csak több száz km távolságról.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!