25 éves a nőszövetség


2019-10-20 20:58:43  | cikk: ha  | 


25 éves a nőszövetség főképe

A Református Nőszövetség a második világháború megszűnt, aztán a rendszerváltás után újjáéledt a szervezet, s a negyedszázados jubileumért a pápai Ótemplomban adtak hálát a Dunántúli Kerületi Nőszövetség tagjai és a vendégek. Több mint kétszáz résztvevője volt az alkalomnak, a szervező dunántúliakon túl érkeztek vendégek többek közt a Dunamelléki, Királyhágómelléki, Felvidéki, Tiszántúli Nőszövetségből is.

Köntös László, Halászné Kapcsándi Szilvia, P. Tóthné Szakács Zita, Steinbach József

A Magyarországi Református Nőszövetség elnöke egyben a kerületi vezető is. P. Tóthné Szakács Zita elmondta, hogy a nőszövetségi csoportok a gyülekezeti élet aktív résztvevői, feladatuk, hogy támogassák a presbitérium és a lelkészek munkáját. Fontos, hogy ne egy zárt közösség legyen ez, hanem együttműködő és támogató. A gyakorlat azt mutatja, hogy a nőszövetségek tagjai szívesen látogatnak időseket, akár otthonukban, akár a kórházban, de felkeresik a megkeresztelt gyermekek családjait is. Ahogy az elnök fogalmazott: a gyülekezet perifériáján élők így megszólíthatók és beszerethetők a gyülekezetbe.

Középen a pápai csoport elnöke, Németh Tamásné Schédl Tímea

A hálaadó programon részt vett a 27 tagú pápai csoport is, melyet ez év januárjától Németh Tamásné Schédl Tímea elnök vezet. Az országos vezető is elismerően nyilatkozott a pápaiak tevékenységéről, nagyon aktívak városunk református hölgyei. Németh Tamásné Schédl Tímea elnök-lelkipásztor elmondta, hogy szívesen segítenek rendezvények szervezésében, gyülekezeti, egyházmegyei és kerületi szinten is. Részt vállalnak a szeretetvendégségek lebonyolításában, időseket látogatnak. Az elnök szeretné, ha minél több fiatal is csatlakozna a közösségükhöz. A rendezvény kapcsán hangsúlyozta, hogy egy ilyen alkalom nagy erőt tud adni a kisebb csoportoknak is, hisz ugyanazok az örömök és a gondok, s ez erősíti az összetartozás érzését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!