Tovább tart a hazai átok, megint otthon bukott a Perutz


2019-10-20 17:05:29  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu - archív  | 


Tovább tart a hazai átok, megint otthon bukott a Perutz főképe
Ismét nem sikerült élni a hazai pálya előnyével a Perutz FC-nek, mely egygólos vereséget szenvedett a Bicskétől.

Egy győzelem, két döntetlen, egy vereség volt a Bicske elleni találkozó előtt a pápaiak hazai mérlege, Lengyel Ferenc és a közönség is bízott abban, hogy a fiúk végre hazai pályán is megmutatják, miért is állnak a rangsor második helyén.

Az első negyed óra végén egy labdavesztés után a vendégek alakították ki az első lehetőséget, három az egyben vezethették a hazai kapusra a labdát, ám Tornyai csúnyán fölé lőtt. Három perccel később Nagy és Hanzl kényszerítőzött a tizenhatoson belül, Madarász azonban buktatta a pápaiak védőjét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Szabó Zsolt magabiztosan a kapu jobb sarkába lőtte, a pápai támadó augusztus 25-e után tudott ismét eredményes lenni 1-0. Hat perccel később kis híján jött a második hazai találat, ám Szilágyi ügyes labdaszerzése után Füstös kapus lábbal hárította a középpályás lövését. Az első félidő második felében zárt védekezéséből jobban kinyílt a Bicske, ami helyzetekben mutatkozott meg: előbb Madarász lőtt centikkel a bal kapufa mellé, majd Nagy Tibor centerezéséről késtek le a csatárok. A második játékrész sokáig eseménytelenül telt, majd Böröczky és Kalász próbálkozását jegyezhettük fel, igaz egyik sem volt komoly helyzet. A 80. percben aztán egyenlített a Bicske: egy szabadrúgás után nem tudtak a védők felszabadítani, a visszatett labda átkerült a hosszúra, ahol a negyed órával korábban pályára lépő Varga közvetlen közelről a hálóba belsőzött 1-1. Két perccel később Baldauf lábában volt az újabb vezető találat, ám Füstös bravúrral kiszedte a léc alá tartó próbálkozást. A slusszpoén a 90. percre maradt, ekkor Móri szögletét a hosszún érkező Nagy bólintotta két méterről a kapuba 1-2.

A Perutz FC a vezető gól megszerzése után talán túlságosan megnyugodott, kevés helyzetet alakított ki, így ezúttal sem tudott nyerni hazai közönség előtt.

Perutz FC - Bicske 1-2 (1-0) Gsz.: Szabó Zs. ill. Varga, Nagy

Lengyel Ferenc: Kár lenne szépíteni, ma gyengén játszottunk. Két pontrúgásból kaptuk a gólokat, pedig erre külön felkészültünk. Nagy helyzetünk nem is volt, ami nem jellemző ránk. Tudtunk, hogy fizikálisan erős a Bicske, nem is sikerült sokszor átjátszani őket. Nyerni akartunk ma is, nem sikerült, van ilyen, megyünk tovább, mert nehéz sorozat előtt állunk.

Perutz FC: Keserű - Zsirai, Dóczi, Császár, Böröczky - Nagy T., Baldauf, Hanzl ('60 Farkas), Szilágyi, Kalász ('76 Irmes) - Szabó Zs., vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Bicskei TC: Füstös - Erdős, Sötét, Nagy T., Molnár - Tornyai, Dencinger, Rigó, Peinlich ('85 Móri), Török ( '65 Varga) - Tornyai ('65 Farkas), szakmai igazgató: Dragan Vukmir

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!