Pápára érkezett a Megyefutás


2019-10-17 20:44:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápára érkezett a Megyefutás főképe
A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség immár 16. alkalommal 2019-ben is megrendezi a „Megyefutás” nevű rendezvényét, melyhez Pápa városa ismét csatlakozott.

A futás október 17-én reggel 8 órakor rajtolt Tapolcáról, a résztvevők aznap a Sümeg-Devecser-Ajka-Pápa távot teljesítették. Nem sokkal 16 óra előtt a Pápai Atlétikai Club futóival valamint a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjaival kiegészülve Fonyó Sándor, aki - sok más mellett - hegyifutó Európa-bajnokságon is részt vehetett, megérkezett a Polgármesteri Hivatal elé, ahol dr. Áldozó Tamás polgármester a hagyományokat követve piros-kék emlékszalagot kötött a megyezászlóra.

Molnár Péter a Veszprém Megyei Sportszövetség elnöke elmondta, a futás célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése mellett a közösségi érzés erősítése.

- 30 megyei települést érintünk az idei rendezvény során, nagy örömünkre helyi egyesületek, amatőr futók rendszeresen csatlakoznak hozzánk, sőt előfordult olyan is, hogy a rendőrség, katonaság tagjai is velünk gyűjtötték a kilométereket, egyszóval pozitívak a visszajelzések. A cél az, hogy legalább 1000 főt mozgósítsunk, ami az első nap tapasztalatai alapján úgy gondolom, sikerülni fog. Örömteli, hogy az időjárás is mellénk állt, így kellemes, napsütéses őszi időben tehettük meg az első napot.

Október 18-án Zircről indulnak a futók, akik a Várpalota - Balatonfűzfő - Balatonalmádi -Balatonfüred távot megtéve pénteken délután érkeznek majd Veszprémbe. A Megyefutás résztvevői a két nap alatt összesen 190 kilométert teljesítenek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!