Grőber Attila az önkormányzati választást értékelte


2019-10-16 22:40:55  | cikk: Babos Petra  | 


Grőber Attila az önkormányzati választást értékelte főképe
Az október 13-ai helyi önkormányzati választások kapcsán tartott sajtótájékoztatót Grőber Attila, aki az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjeként indult a választáson. Elmondta, 31 szavazókör van Pápán, s ebből az ellenzéki együttműködés jelöltjei ötöt nyertek meg: egyet Soós Imre Borsosgyőrön, szintén egyet Kovács József, ő maga pedig hármat.
-A 31 szavazókörből tizenkettőt az ellenzék polgármesterjelöltje nyert, és tizenkilencet a későbbi győztes polgármester. Ebből az következik, hogy találunk hét olyan szavazókört, ahol az ellenzéki polgármesterjelölt úgy nyert, hogy egyébként a vele egy közösségben induló képviselőjelöltek nem. Soha nem volt még Pápán arra példa, hogy 330 szavazat legyen a különbség a két polgármesterjelölt között. A részvétel majdnem 45 százalék volt. A szavazatom leadása után azt nyilatkoztam, hogy lesz meglepetés, és azt gondolom, ez megtörtént - tudtuk meg Grőber Attilától.
-A Fidesz-KDNP megyei listájára leadott szavazatok száma 5624 darab, ami szintén meghaladja az Áldozó Tamásra leadott szavazatok számát 5226 darab. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 400 fideszes szimpatizáns volt, aki nem Áldozó Tamást támogatta. Ezzel szemben az ellenzéki polgármesterjelölt több szavazatot kapott, mint a képviselőjelöltek és mint a pártlistákra leadott szavazatszám. Ebből az derült ki, hogy Grőber Attilát tisztelik a pápaiak, s talán néhányan szeretik is, s elismerik a munkáját, támogatják a programját - emelte ki.
Grőber Attila Marton Sándor indulását kritizálta, meglátása szerint a független polgármesterjelölt pontosan tudta, hogy nem rúg labdába, arra viszont kifejezetten jó volt az indulása, hogy elrontott egy küzdelmet. Úgy érzi Marton Sándor, lényegesen több szavazatot vett el tőle független jelöltként való indulásával, mint Áldozó Tamástól.
-Pápainak lenni fontos érzés. A pápai az, aki Pápának drukkol, és aki a városért tesz. Ez egy bennünk lévő erős kötelék. Hűséges leszek ehhez a városhoz. Elviselem azt, hogy ha rólam azt mondják, hogy semmit nem dolgoztam öt évig, de azt megkérdezem, hogy ha én öt évig semmit nem dolgoztam és néhány hetet kapkodtam a kampánnyal, akkor az hogyan lehet, hogy egy semmit nem dolgozó képviselőjelölt, polgármesterjelölt a hatalomban lévő polgármestert ilyen szoros versenyre tudja kényszeríteni? Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a polgármester mennyit és hogyan dolgozott - fogalmazott Grőber Attila.
Grőber Attila köszönetet mondott a pápaiak támogatásáért, kiemelte, a még kint lévő plakátjaira személyesen fogja felragasztani a „köszönöm” feliratot. Meg fogja hálálni a bizalmat, és azt a sok szeretetet, amit a kampányban kapott, azt magával fogja vinni. Mert csak a város számít.
A sajtó kérdésére úgy fogalmazott, hogy ha 40 százalék alatt kapott volna szavazatot, az neki teljes kudarc lett volna. Az a kijelentése, hogy azt mondta, övé a felelősség, azt jelentette, hogy nem fogja rátestálni azt senkire.
Szintén újságírói kérdésre válaszolva azt állította, nem olvasta Süle Zsolt azon bejegyzését a közösségi médiában, amelyben a Jobbik helyi elnöke skizofrénnek nevezte a fideszes szavazókat.
-Szerintem semmilyen szavazót nem illik skizofrénnek nevezni. Egyrészt azért, mert nem így van, másrészt mert a politikában ezt a nyelvezetet nem használjuk - hangsúlyozta Grőber Attila, hozzátéve, a helyi együttműködésnek van megbeszélnivalója.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!