Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban


2019-10-14 20:42:18  | cikk: Babos Petra  | 


Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny a Közgázban főképe
A hagyományokhoz híven idén is megrendezte a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma az Implom József nyelvész, régész nevéhez fűződő városi helyesírási versenyét. A vetélkedőn 12 diák vett részt, akik az Acsádyból, a Petőfiből, a Türr, a Refiből és persze a Közgázból érkeztek.
A verseny tollbamondással kezdődött, majd egy helyesírási tesztfeladatlap várt a versenyzőkre.
A verseny meghirdetője a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint Gyula Város Önkormányzata.
-Az anyanyelv, mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének fokozása. Fogja össze a magyar nyelvet beszélő fiatalokat, hiszen mi egy nyelven gondolkodunk: legfontosabb feladatunk az identitás, az egymáshoz tartozás erősítése. A versenyen a Magyar Nyelvtudományi Társaság szakmai irányítása érvényesül. A feladatok összeállítását, az értékelést a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyeiből álló zsűri irányítja. A verseny során gondot fordítunk a pedagógusok szakmai továbbképzésére, hiszen a két nap alatt országos hírű előadók a legújabb, s a gyakorlatban is jól használható elméleti-módszertani bemutatót tartanak - olvasható a verseny honlapján. A megmérettetésnek gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai kategóriája volt.
A versenyzők teljesítményét az iskola magyartanáraiból álló zsűri bírálta. A helyezettek oklevélben és értékes könyvutalványban részültek. A legjobbak a megyei forduló után a Kárpát-medencei megmérettetésen versenyezhetnek 2020. februárjában.

Képek:

Eredmények:
Gimnáziumi kategória
1. Szakács Vivien 12. évfolyam, Türr István Gimnáziumból, felkészítő tanára Hegyiné Panyi Erzsébet
2. Sevinger Réka 10. évfolyam, Pápai Református Gimnázium, felkészítője Goór Judit
3. Szalay Violetta 10. évfolyam, Petőfi Sándor Gimnázium, felkészítője Csarmasz Ágnes

Szakgimnáziumi kategória:
1. Tóth Anna 10. évfolyam, Közgáz, felkészítője: Tóth Judit
2. Polyák Zsófia 9. évfolyam, Közgáz, felkészítője: Stankovics Mariann
3. Preiczer Zsolt Acsády felkészítője: Bodonyi Gyöngyi Acsády

Szakközépiskolai kategória résztvevője Kobzi Krisztofer, az Acsády Ignác Szakképző Iskola részéről, felkészítője Fejes Gáborné
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!