Pápai Ökumenikus Missziói Nap


2019-10-13 20:53:38  | cikk: ha  | 


Pápai Ökumenikus Missziói Nap főképe

Városunkban tartotta őszi missziós napját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. A MEÖT 1943-ban alakult református és evangélikus kezdeményezésre. Jelenleg 11 tagegyház és további 20 egyház és egyházakhoz kötődő szervezet testvéri együttműködése adja a közös munkát. Tagegyházai a hazai református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista, anglikán egyház, a szerb, a bolgár, a román és orosz ortodox közösségek, és a konstantinápolyi patriarchátus magyarországi exarchátusa.

A Séllyei Kórus is szolgált az alkalmon

A MEÖT tagegyházak missziói bizottságának lelkészei ma délelőtt Pápán szolgáltak különböző gyülekezetekben, az ökumené jegyében. Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára például egy katolikus kápolnában és a református gyülekezetben is hirdetett igét ma délelőtt. Mint mondta, Pápán híresen jó a felekezetek közti együttműködés, ezt bizonyította a missziós nap is. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa évente számos rendezvényt, országos és regionális konferenciát szervez, melyek közül kiemelkedik a januári hagyományos Ökumenikus Imahét előkészítése, az áprilisi Ortodox Keresztény Egyházi Napok és az októberi Országos Protestáns Napok megszervezése.

Az ökumenikus alkalomra megtelt az Ótemplom

Pápán most először volt ilyen missziós nap, ezt minden esztendőben másutt szervezik. Az Ótemplomban tartott közös istentiszteleten szolgáltak a missziói bizottság lelkészei, igét hirdetett Steinbach József püspök, a MEÖT elnöke. Mint mondta, a misszió egyetemes keresztény ügy, felekezetektől független. A találkozó jó alkalom volt a tapasztalatcserére, szó esett arról is, hogy miként lehet megszólítani a ma emberét, mely az egyik legaktuálisabb kérdés most. Steinbach József hangsúlyozta, hogy meg kell találni azokat a módszereket, melyekkel az egyház vonzó lehet az emberek számára, ugyanakkor nem szabad, hogy a mai igények olcsó kiszolgálói legyenek Jézus Krisztus követőinek közösségei.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!