Szavaztak a polgármesterjelöltek


2019-10-13 16:01:38  | cikk: HuHa  | 


Szavaztak a polgármesterjelöltek főképe
Mindhárom polgármesterjelölt leadta már a voksát az önkormányzati választáson, valamennyien bizakodóan nyilatkoztak a részvételi számokról és saját szereplésükről.
Marton Sándor független polgármesterjelölt 10 óra után érkezett az Erzsébetvárosi Óvodában kialakított egyik szavazóhelyiségbe. Érdeklődésünkre elmondta, sok ismerőse kérte és támogatta közéleti-politikai szerepvállalását, sokan közülük egyébként nem éltek volna most szavazati jogukkal.
-Nem gondolom azt, hogy függetlenként az első közéleti szereplést nyerésre lehetne vinni, de várjuk meg az estét - fogalmazott. A részvételi arányról úgy vélekedett, előzetesen számára úgy tűnt, kevesen fogak szavazni.
-Most, magam mögött tudva ezt az egy hónapot, úgy gondolom, nagyobb lesz a részvétel és ebben sikerült nekem is részt venni, egy kicsit emelni a részvételi kedvet - mondta.
Marton Sándor független polgármesterjelölt

Dr. Áldozó Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje 11 óra után kereste fel a Vajda Péter Lakótelepi Óvodában működő szavazóhelyiséget. Szavazatának eladását követően úgy nyilatkozott, ez már a nyolcadik önkormányzati választás és valamennyinek nagy volt a tétje, ennek a mostaninak pedig különösen, nemcsak személyes életében, hanem a várost illetően is.
-Azzal a gondolattal dobtam be a szavazólapomat, hogy nagyon sokat dolgoztunk azt elmúlt nyolc-tíz hétben, sokat újítottunk a korábbiakhoz képest, más módokat, más csatornákat kerestünk a pápaiakhoz, hogy megbeszéljük közös dolgainkat. Úgy láttuk, ezek a csatornák működtek.
A polgármesterjelölt köszönetet mondott annak a sok száz pápaiaknak, akikkel találkozni tudtak a kampány idején, kiemelte, nagyon tanulságosak voltak ezek a találkozások több szempontból is.
-Mi bízunk a legjobbakban, azt gondolom, megalapozottan reménykedhetünk egy jó eredményben - tette hozzá. A részvétellel kapcsolatban úgy fogalmazott, 40 százalék fölötti részvételre számít, de akár az EP választás részvételi számait is megközelítheti a mai voksolás, ami jó eredménynek számítana.
Arra a kérdésre, hogy mit jelenhet az, hogy az ellenzék ezúttal egy polgármesterjelölttel, összefogva indult a választásokon azt válaszolta, nagy változást nem hozhat.
-A Fidesz-KDNP-nek Pápán nagyon erős szavazóbázisa van - a politikailag aktív sokaságot mérve többségben van -, s ha ez az erős szavazóbázis aktív és a 60-70 százaléka úgy dönt, hogy ma részt vesz a választáson, akkor nincs jelentősége annak, hogy a másik oldalon hány párt - egyébként sokszor Pápán nem is létező párt - fogott össze - közölte. Hozzátette, ugyanakkor érdekes tanulság lesz az eredmények vizsgálatakor, hogy visszaigazolódik-e az a várakozás, hogy ha sok párt összeáll, akkor annak a sok pártnak a szavazatai is összeállnak. Mint mondta, volt már olyan példa az országban, hogy ez így volt, de nagyon sok helyen olyan is, hogy ez korántsem sikerült.
Dr. Áldozó Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Grőber Attila, a Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltje 12 óra után pár perccel érkezett meg az Acsády-iskolában lévő szavazóhelyiségbe, hogy leadja szavazatát.
-Felkészültem - közölte a sajtó jelenlévő munkatársaival, miután bedobta az urába a szavazólapját. Mint mondta, végigdolgoztak a kampányban 50 napot, készültek, és már a nyár elejétől sejthette mindenki, hogy milyen politikai felállásra készülnek. Felidézte, az EP választás kampányához nem volt szorosan köze, de akkor is azt mondta, lesz meglepetés.
-Szerintem ma is lesz meglepetés. Pápán és másutt is. Ezért a mostani kampányért teljesen én vagyok a felelős, minden elemében jelen voltam, irányítottam - jelentette ki. Az ellenzéki pártok együttműködéséről úgy fogalmazott, közössége tagjai figyeltek rá, hallgattak rá és tisztelték, amit mondott.
-Ha nem tudta volna egy oda belépő, hogy mi teljesen különböző politikai pártokból jöttünk, akkor nem hiszem, hogy a mi munkánk során ezt észrevette volna.
Az önkormányzati választásokon való részvétellel kapcsolatban a polgármesterjelölt 40-45 százalék körüli részvételre számít Pápa városában.
Grőber Attila, a Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltje

Városunk országgyűlési képviselőjét is elkísértük a szavazásra, dr. Kovács Zoltán mind a részvételi számokkal, mind a választás várható eredményével kapcsolatban bizakodó volt, hangsúlyozta, az a jó, ha sokan elmennek és választanak a jelöltek közül.
-A munkát elvégeztük, polgármester úr és a jelöltek megismertették a programjukat a pápaiakkal. A Fidesz-KDNP csapatában helyben ismert és elismert emberek indulnak, akik már bizonyítottak az élet különböző területein. Csapatban indulunk dr. Áldozó Tamás vezetésével és ez egy jó csapat, melyet azonos értékrend tart össze, melynek tagjai azonos elképzeléseket vallanak a város jövőjéről - emelte ki a fideszes politikus.
Meglátása szerint az ellenzék összefogása nem újdonság, hiszen korábban MSZP, SZDSZ jelöltek indultak és ez nem különbözik a mostani állapottól: a Jobbik baloldali párttá vált a koalícióban, a Momentum és az egyéb liberális jelöltek pedig az SZDSZ újjáéledését jelentik.
-Gyakorlatilag ez egy MSZP-SZDSZ koalíció, remélem, az emberek felismerték, mert mégiscsak ez a koalíció volt, amelyik rendkívül nehéz helyzetbe hozta, csaknem tönkretette az országot. 2010 óta igyekszünk kilábalni a bajból, nem biztos, hogy újra rájuk kellene bízni a jövőnket.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő

Dr. Kovács Zoltán arra is figyelmeztetett, az ellenzék bástyákat kíván építeni Budapesttől Szegedig, Salgótarjántól Szombathelyig, hogy majd innen buktassák meg az Orbán-kormányt, ez pedig nem a békéről és a békés fejlesztésről szól, hanem csatákról és abban nem lehet nyugodtan építkezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!