20 éves az Allegro Művészeti Iskola


2019-10-13 07:55:26  | cikk: Babos Petra  | 


20 éves az Allegro Művészeti Iskola főképe
Változatos, színvonalas produkciókkal ünnepelte 20 éves fennállását az Allegro Művészeti Iskola. A teltházas gálaműsornak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme adott otthont. A művészeti intézmény évente több alkalommal biztosít lehetőséget növendékeinek a nagyközönség előtt történő bemutatkozásra.
Az est elején dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a színházteremben összegyűlteket, aki mint mondta, egy város gazdagsága az ott működő közösségek tehetségétől és gazdagságától függ, s nagy öröm számára, hogy az Allegro tevékenységétől is gazdagabb a térség, a város.
-Nagyon tisztelem a tehetséget. Külön tisztelem azt a fajta tehetséget, amely belőlem teljesen hiányzik, de ennél a tehetségnél még inkább már csak azokat tisztelem, akik képesek arra, hogy megtanítsák ezeket a fiatalokat, képesek ezeket a tehetségeket gondozni, s azokat, akik felmutatják a kisebb közösségekben, hogy milyen kincsek vannak ott helyben, milyen képességek, abban a közösségben, s akkor ha ez sikerül nekik, akkor nagyon büszkék arra, hogy a munkájuknak eredménye van. Azt gondolom, ez ennek a tevékenységnek a lényege. Azt kívánom, hogy nagyon sok tehetséget keressenek meg, mutassanak fel.
Dr. Áldozó Tamás köszöntötte a megjelenteket

Ezt követően Pfeiferné Takács Hajnalka, a városlődi iskola igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki szintén gratulált és elismerően szólt az intézmény minden tanárához és diákjához.
-A zene gyógyít, nyugtat, békességet ad. Békét hoz a szívbe, feloldja a félelmeket, aggodalmakat. A zene az kell, mert körülölel, s nem veszünk majd el. Segít, gondolkodásra bír, lelket érint. Éppen ezért a legnemesebb és legszebb feladat a zenetanároké. Hálás küszöntettel tartozom ezért az Allegro valamennyi tanárának, a lehetőségétért, hogy gyermekeink tanulhatnak zenélni. Kívánom, hogy továbbra is ilyen sok tehetséget neveljenek.
Szili Gabriella igazgató köszöntőjében úgy fogalmazott, szeretné megköszönni az elmúlt 20 év során náluk tanuló növendékeknek és szüleiknek, s az őket tanító pedagógusoknak, művész tanároknak azt a munkát, ami sikeressé tette az intézményt.
-Sikeres az iskolánk a sok zenét szerető gyermekkel, a sok versenyeredménnyel, és azokkal a tanítványokkal, akik továbbtanuláskor a művész pályát választották. Tanítványaink egyéni fejlődésükön túl, tudásukkal színesítették az iskolájuk, lakóhelyük kulturális életét. Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola azért sikeres már 20 éve, mert az iskola tanárai ilyenek. Elkötelezettek, kitartóak, felkészültek, vállalkozó szelleműek, jó kedvűek. Ők egy jó csapat - emelte ki az igazgatónő.
A gálaesten bemutatkoztak a csellisták, a hangszeres szólisták, a Somló Banda, a kamarazenekar, a moderntáncosok és a szolfézs csoport is.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!