Perutz FC: Folytatódott az idegenbeli sikerszéria


2019-10-12 15:36:14  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pfla.hu  | 


Perutz FC: Folytatódott az idegenbeli sikerszéria főképe
Hatodik idegenbeli találkozóján is veretlen maradt a Perutz FC, mely ezúttal Kalász Milán duplájával Felcsútról hozta el a három pontot.

Böröczky Bálint és Nagy Tamás sem állhatott Lengyel Ferenc rendelkezésére a találkozón, előbbi sérülés, utóbbi eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a 90 percet. Előzetesen Dóczi Krisztián is a maródiak listáján szerepelt, ám ő mégis tudta vállalni a játékot. A hazaiaknál a kezdőcsapatban helyet kapott a korosztályos világbajnokságra készülő magyar U18-as válogatott bő keretébe meghívott Komáromi György, Posztobányi Patrik illetve Sipos Gábor, valamint a sérüléséből felépült NB I-es játékos, Varga József.

A múlt héthez hasonlóan ezúttal sem kezdett jól a Perutz, hiszen az első negyed óra végén Komáromit buktatták a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Magyar lőtte, ám Keserű Bence bravúrral védeni tudott. A kimaradt tizenegyes megfogta a felcsútiakat, aminek a 28. percben meg is lett az eredménye: egy labdaszerzés után Kalász Milán a kimozgó Tóth mellett a kapuba gurított 0-1. A második félidő 10. percében újabb büntetőt rúghatott a Puskás, ezúttal Komáromival szemben szabálytalankodtak a védők. A tizenegyest maga a sértett végezte el, aki higgadtan értékesítette azt (1-1). Az egyenlítést követően mezőnyfölényben játszottak a vendéglátók, ám gólt ismét a pápaiak lőttek: a 86. percben Zsirai szerzett labdát, majd a kontratámadás végén az alapvonalról visszatett labdát Kalász pofozta be a hálóba, kialakítva az 1-2-es végeredményt. A Perutz hatodik idegenbeli meccsén ötödik sikerét aratta.

Puskás Akadémia II. - Perutz FC 1-2 (0-1) Gsz.: Komáromi (55. tizenegyesből), ill. Kalász 2 (28., 85)

Lengyel Ferenc: Az egyik legnehezebb meccsünkön vagyunk túl, egy szervezett, sokat futó, remek csapattal találkoztunk. Gratulálok a fiúknak, bár voltak kimondottan jó egyéni teljesítmények - Keserű kiválóan védett, Zsirai egy új poszton remekül játszott, Kalász két gólt lőtt - igazi csapatként hozták ezt a mérkőzést. Nagyon értékes ez a siker, biztos vagyok benne, hogy a Puskás otthonában minden csapatnak nagyon nehéz dolga lesz.

Puskás Akadémia II.: Tóth B. - Burányi, Bokros, Posztobányi, László N. - Varga J. - Magyar, Sipos G. (Ominger, 46.) - Ganbajar - Komáromi, Tamás N. (Vizler, 75.), asszisztens edző: Bárdosi Balázs.

Perutz FC: Keserű - Farkas D. (Farkas B 67.), Dóczi, Császár, Vincze - Baldauf, Hanzl, Szilágyi, Kalász (Benecz 86.), Zsirai - Szabó Zs. (Irmes 63.). vezetőedző: Lengyel Ferenc.

A Perutz FC következő ellenfele október 20-án 14 órai kezdéssel a Bicske lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!