Szabadságkoncertek a Fő téren


2019-10-11 14:51:49  | cikk: Babos Petra  | 


Szabadságkoncertek a Fő téren főképe
A rendszerváltoztatás harmincadik évfordulójára meghirdetett emlékév keretében Szabadságkoncert elnevezésű könnyűzenei program megszervezésére adott be Pápa Város Önkormányzata pályázatot a Közép-és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványhoz és nyert el 10 millió forintot.
Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója elmondta, a 30 éve szabadon koncertsorozatot a város kiemelt közösségi színterén, a Fő téren felállított nagyszínpadon tervezik megvalósítani.
-E jeles alkalommal tervezett könnyűzenei produkciók megvalósításával az a célunk, hogy megidézzük a pápaiakban a rendszerváltozáshoz kapcsolódó öröm és felszabadultság érzését, miközben átélhetik a szabadság és függetlenség visszaszerzésének eufórikus élményét. Célunk továbbá az is, hogy a könnyűzenei programokkal tovább gazdagítsuk a város kulturális eseményeinek sorát, ezzel is erősítve az itt élők közösségi élményét, közösségi együvé tartozásának érzését. A választott előadók közül Deák Bill Gyula egyéni hangjával, gazdag zenei múltjával kiemelkedő képviselője a magyar rockzene műfajának. A Lord zenekar városunkban több évtizede töretlen népszerűségnek örvend, a Vastagh fivérek tehetségükkel méltó utódai a nagy zenei elődöknek. Ők az új generációt képviselik, és kapcsot jelentenek a rendszerváltás előtti és utáni előadók között. A koncertekre a műfaji sokszínűségnek köszönhetően nagy érdeklődésre számítunk - zárta gondolatait Szabadkai Verita.
Dr. Áldozó Tamás polgármester kiemelte, elismerésre méltó, hogy a rendszerváltoztatás 30. évfordulója alkalmából lehetőség nyílott arra, hogy koncerteket szervezzenek, színesebbé téve ezt az ünnepet.
-Harminc évvel ezelőtt Pápán is nagy dolgok történtek. A mi városunk a Veszprém megyei folyamatok első vonalába tartozott. Itt nagyon korán megkezdődött azon érdekek érvényesítése, amelyek egyenes úton vezettek el az 1990.évi választásokon megismert eredményekhez. Mi erre itt, Pápán külön büszkék is lehetünk, csak ami számunkra az emlékezet része, sokaknak már történelem. Ezt a történelmet sokféleképpen lehet megidézni, s talán a koncertekkel érzelmileg átélhetővé válik, hogy itt valami nagy dolog történt 30 évvel ezelőtt. Ezekre a fiatalok is büszkék lehetnek, hiszen szüleik, nagyszüleik ennek a részesei, sőt alapítói voltak - tette hozzá a polgármester.
A Szabadságkoncertek első fellépője Deák Bill Gyula lesz, aki október 26-án, 17 órától ad koncertet a Fő téren. Október 28-án 16 óra 30 perctől Vastagh Csaba és zenekara lép majd fel, vendégelőadó Vastagh Tamás lesz. S még aznap, vagyis október 28-án 19 óra 30 perctől a Lord zenekar zenél majd a Fő téren.
A Szabadságkoncerteken való részvétel ingyenes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!