Szakmai szeminárium a Pápai Küzdősport Centrumban


2019-10-11 10:31:17  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Pápai Judo Akadémia  | 


Szakmai szeminárium a Pápai Küzdősport Centrumban főképe
Az Országos Dankollégium és a Pápai Judo Akadémia közös szervezésében különleges kata, azaz formagyakorlat szemináriumot rendeztek a Pápai Küzdősport Centrumban.

A Flóri Miklós által életre hívott új kata oktatási rendszer első továbbképzésén a regionális kata instruktorok közreműködésével bemutatásra került a magyar danvizsga rendszerben szereplő összes formagyakorlat - írja a judoinfo.hu. A magyar judo történetében első alkalommal mutatták be egyszerre a hat katát, melyre azokat a párosokat kérték fel a rendezők, akik az adott gyakorlatot jelenleg a legmagasabb szinten tudják bemutatni.

A házigazda Pápai Judo Akadémia képviseletében a kime-no valamint a kosiki-no katát Mezei Csaba és Mezei Lajos, a goshin jitsu-no formagyakorlatot pedig Gajdosi Győző és Mezei Gábor mutatta be a résztvevőknek. Az esemény remek alkalom volt minden danvizsgára készülőnek, hogy megismerhesse a bemutatandó katát és az elkerülendő hibákat emellett minden olyan információ birtokába jusson, ami hozzásegíti őt a sikeres vizsgához. A bemutatók után Járdán Tamás, az Európai Judo Szövetség (EJU) katabírója a nage-no kata és a katame-no kata rejtelmeibe avatta be a megjelent csaknem 40 judokát. A két formagyakorlat minden technikájának részletes elemzése után a judokák kérdéseire adott válaszokat a 2018-as kata Európa-bajnokság bronzérmese. A szakmai képzésen Buczó Zoltán, a dél-magyarországi régió elnöke részt is vett, aki szintén hasznos tanácsokkal segítette a negyedik danra készülőket.

A rendezők tervei szerint nem ez volt az utolsó ilyen nagyszabású kata szeminárium, a danvizsgák előtt ugyanis a jövőben is lehetősége lesz a vizsgára készülőknek megismerni a formagyakorlatok bemutatásának legfontosabb szempontjait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!