Nyereményjáték a könyvtárban


2019-10-10 22:39:58  | cikk: ha  | 


Nyereményjáték a könyvtárban főképe

Az Országos Könyvtári Napok keretében a Jókai Mór Városi Könyvtár idén is számos programmal igyekezett megszólítani a különböző korosztályokat. Volt kiállítás, színházi bemutató, koncert, kézműves foglalkozás, valamint tematikus előadások is, például a Szent Koronáról, a Mars titkairól, de Klein Dávid hegymászó is ellátogatott Pápára. Kiegészítő programként berendeztek kávézósarkot is az olvasóteremben, a megbocsátás hete keretében vissza lehetett vinni a nemrég lejárt könyveket pótdíj fizetése nélkül és ingyenes volt a beiratkozás. Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros elmondta, hogy több mint hatvan új olvasója lett a könyvtárnak és reméli, hogy a rendezvényeknek köszönhetően még többen járnak majd a városi bibliotékába.

A játék nyereményei

Szintén e programsorozat része volt Pápán a könyvtáros játék. Ez a hagyományos elem idén még több érdeklődőt vonzott, mint tavaly. Öt intézménybe kellett ellátogatni, ahol feladatok várták a játékos kedvű résztvevőket. Erre a játékos versenyre elsősőrban a családokat várták, ahol alsó tagozatos gyerekek számár a jelentettek kihívást a próbák. A Jókai Mór Városi Könyvtárban, a Kékfestő Múzeumban, az Esterházy-kastélyban a Városi Levéltárban és a Református Gyűjtemények Könyvtárában a feladatok elvégzése után matricát kaptak a családok. Ezt a menetlevelet kellett leadni a könyvtárban, s ezek közül sorsoltak ki három nyertest. A szerencse ezúttal Buti Alíznak, Butiné Kemenczki Anitának és Kemenczki Lászlónak kedvezett. A család együtt vágott neki a játékos túrának, Alíz elmondta, hogy érdekes feladatok voltak, többek közt szókirakó és betűrendbe állítás. A játék nyertesei ajándékcsomagot kaptak, amiben volt többek közt naptár, könyvutalvány, jegyzettömb és kulacs is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!