Lendületesen épül a körforgalom a Szent István úti csomópontnál


2019-10-09 22:00:05  | cikk: HuHa  | 


Lendületesen épül a körforgalom a Szent István úti csomópontnál főképe
Már az alsó réteg aszfaltozását végzik a kivitelezők a Szent István-Győri-Várkert-Téglagyári úti körforgalomnál. A beruházás a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című európai uniós projekt részeként készül, éppúgy, mint a Győri úti új kerékpáros és gyalogos út. A munkálatok augusztus 21-én kezdődtek meg, azóta a kivitelező a jelenlegi folyópályán kívüli területeken dolgozott.
-A beruházás az ütemezés szerint halad, most a forgalmi pályákon kívüli területen elkészültek a szegélyezések, a közműkiváltások és a ckt betonréteg megépítése is. A napokban megkezdődött az aszfaltozás, az alapréteg után a kopóréteget is behúzza a kivitelező - közölte Molnár István városfejlesztési osztályvezető. Hozzátette, már a jelenlegi útpályán is történtek a belebontások, várhatóan a jövő héten pedig ott is megkezdődik a munka, ami a forgalom elterelésével jár.
-A forgalmat a most készülő szakaszra tereljük át és megkezdődhet a másik oldal építése is, vagyis a meglévő szakasz marása, bontása és újraépítése.
Már aszfaltozzák a körforgalom egy részét

A kerékpárút építéssel kapcsolatban elmondta, ott a szegélyezések megtörténtek, a szükséges közműveket kicserélték, készül az új felület aljzata és hamarosan itt is aszfaltoznak. Az új kerékpárút szélesebb lesz a korábbinál és biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a kerékpárosok és gyalogosok számára.
A kerékpárosok és gyalogosok számára is épül új út

Néhány héten belül elkészült a város legkisebb körforgalma és elkészül a nagytestvére is - fogalmazott dr. Áldozó Tamás polgármester az építkezés helyszínén. Elismeréssel szólt a kivitelezők munkájáról és kiemelte, mind a körforgalom kialakítása, mind a kerékpárút újjáépítése nagyon fontos közlekedésbiztonsági szempontból. Emlékeztetett, ennek a projektnek ezeken kívül további elemei is vannak, így a gyalogos-átkelőhelyek, melyek a múlt év végén készültek el, a még megépítendő lámpás kereszteződés a Somlai-Bocsor-Erkel utca kereszteződésében, a településkapuk kialakítása Borsosgyőrön és a Somlai út bevezetőjénél, valamint a most épülő körforgalomtól a Bázisrepülőtérig vezető kerékpáros nyomvonal és kerékpárút.
-Már ezek is megépülhettek volna, ha kapunk rá érvényes vállalkozói ajánlatokat, de sajnos nem kaptunk, bízom abban, hogy a következő közbeszerzési eljárás eredményes lesz és mielőbb megépülnek ezek az elemek is - mondta a városvezető.
Jövő héten a jelenlegi útpályát is felbontják, a forgalmat az új szakaszra terelik

Dr. Áldozó Tamás hozzátette, minden olyan külső forrást be kell vonni, amivel a pápai közlekedést biztonságosabbá és folyamatosabbá lehet tenni, ilyen beruházás lesz a Szabó Dezső-Vak Bottyán-Táncsics utcai körforgalom megépítése, újabb kerékpárutak felújítása és új építése, amik a közlekedésfejlesztés II. projektnek részei.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!