Hamarosan elkészül az új piac épülete


2019-10-09 21:48:58  | cikk: HuHa  | 


Hamarosan elkészül az új piac épülete főképe
A kivitelezői szerződés szerint október végére az építőknek be kell fejezniük az új piac munkáit, ez a munkafolyamatok előrehaladását látva, tarthatónak tűnik, hiszen az utolsó munkafázisok zajlanak az építési területen.
Az utolsó munkafázisokat végzik a létesítményen

Ifjabb Nagy Szabolcs, a kivitelező Kovácsi-Fal Kft. projektvezetője arról tájékoztatott, az elmúlt hetekben valamennyi üzlethelyiségre felszerelték a portálokat, elkészültek a biztonsági redőnytokok, az épület főbejáratánál és a további négy bejáratnál pedig beszerelték a zárhatóságot biztosító rácsos redőnyöket, de elkészültek a kiszolgáló helyiségek is. Az épület körüli 1550 négyzetméteres térkőburkolat csaknem teljesen készen van, a napokban pedig a szükséges aszfaltozási munkákat is elvégezték.
-A zöldfal szerkezetének építése megtörtént, most helyezzük el a virágládákat, a hétvégén feltöltjük földdel és a jövő héten telepítjük a borostyát - ismertette a projektvezető. Mint mondta, a virágládákba alulra mosott kavics kerül, efölé termőföldet és geotextíliát helyeznek, így ültetik majd a növényeket. Az üzletbelsőkben is dolgoznak az építők, itt a vizesblokkokat készre készítik, az árusító helyiséget pedig burkolás és festés nélkül adják át a bérlőknek további kialakításra.
Dr. Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester a kivitelezővel egyeztetett

A kivitelezővel történt egyeztetést követően dr. Áldozó Tamás arra emlékeztetett, az elmúlt hetekben több célcsoportnak is megmutatták az épülő piacot, legutóbb pénteken, amikor a lakosságot várták nyílt napra.
-Többszázan éltek ezzel a lehetőséggel, azt gondolom ez egy sikeres lépés volt, hiszen a látogatók ennél is sokkal több embernek adják át a jó hírét a készülő piacnak - fogalmazott. Az október 31-ei időpont utáni feladatokról elmondta, addig kiderül, hogy a beadott pályázatok alapján kik lesznek a bérlői az üzleteknek. A szerkezetkészre épített üzleteket majd nekik kell befejezniük, saját igényeiknek és kereskedelmi tevékenységüknek megfelelően, hiszen nem mindegy, hogy virágbolt vagy húsbolt lesz egy üzletből. Ezekhez a szükséges hatósági engedélyeket is be kell szerezniük, így várhatóan december közepén - január elején indulhat meg az árusítás.
Minden igényt kielégítő új piac készül

Dr. Áldozó Tamás bízik abban, hogy az október 15-i pályázati határidőig sok bérlői szándék érkezik be és az új piac változatos kínálattal fogadja majd a vásárlókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!