Régiből újat - Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi kiállítása


2019-10-08 22:10:17  | cikk: Babos Petra  | 


Régiből újat - Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi kiállítása főképe
Válltáskák, hajcsatok, igazolványtartó, könyvborító, papír zsebkendőtartó, pelenkatartó, ajándéktáska. Mindez farmer anyagból. Ezeket az újrahasznosítható anyagokból készített tárgyakat Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi készíti szabadidejében. Ma délután a Jókai Mór Városi Könyvtárban is bemutatta ezeket egy kiállítás keretében.
Szuper Rózsi kisgyermek kora óta kézimunkázik. Sok mindent megtanult, a hímzéstől a kötésig.
Hörömpöly Imréné Szuper Rózsi nagyon szereti a hobbiját

-Sokat kötöttem kézzel, de amikor megműtöttek, nehezen ment a kötés, így elkezdtem a Patchworks-öt, ami egyszerűbb volt, hiszen ott leültem, kirajzoltam, nem kellett erőltetnem a kezem. Aztán egyszer valahol láttam egy farmerből készült táskát, s úgy döntöttem, kipróbálom. Elmentem egy használtruha boltba, s vettem pár farmert. Aztán időközben már az ismerősök is hoztak régi, idejétmúlt darabokat. Ezeket kimostam, aztán szétszedtem őket, s megnéztem, melyik része hasznosítható még. Közben néztem az interneten ötleteket, s aztán kipróbáltam a többszínű farmert is. Amelyiknek szép az övrésze, azt is hasznosítom, illetve valamelyik táskán a bújtató a díszítés. Van, amelyiken a zseb tetszik, olyankor azt teszem a táskára. A tavasszal elkezdtem hátizsákokat is készíteni, azok nagyon népszerűek voltak, elég hamar elfogytak - tudtuk meg az alkotótól, aki hozzátette, a táskák elkészítési ideje változó, hiszen a hobbija mellett kertészkedik, a Megújulás Klubot vezeti és a családjával, az unokáival is igyekszik sok időt tölteni.
A kiállításon közel kétszáz farmer használati tárgyat mutatott be.
Hörömpöly Imréné felhívta a figyelmet, a farmer táskák és ajándéktárgyak természetesen megvásárolhatóak.
A kiállítást Lőrincz Péter szövőmester nyitotta meg, aki mint mondta, barátsága Hörömpöly Imrével és kedves feleségével csaknem két emberöltőnyi. Imrével a katonaságnál ismerkedett meg.
-Rózsika aranyszívű és aranykezű kézműves. Már kislány korában megtanult csuhét, lábtörlőt fonni, kötni, horgolni, s később a tókerti iskolában szőnyeg szőni. Elsajátította a foltvarrást. Ajándékot sosem vásárol, mindig maga készíti el a meglepetést, amelyek személyre szólóak és változatosak. Pályaválasztáskor varrónő szeretett volna lenni, de nem lehetett, mégis kiválóan kitanulta a szakmát. Régi farmerből valami újat alkotni nem könnyű. Alkotó képzelet kell, ami meglátja a kis részletekben a leendő újat. És persze kell hozzá a láthatatlan, vagyis a szív és a szeretet. Én látom, ezek a táskák mosolyognak. Rózsika szavai szerint az alkotás izgalmas és örömet ad az alkotónak és örömet szerez annak is, aki kapja - mondta Lőrincz Péter, aki hozzátette, Rózsika négy éve tagja a Bakonyalja Kézműves Egyesületnek. Örömmel tart bemutató foglalkozásokat, hiszen kelendőek a farmertáskák.
-A háttérben mindig ott látom örökké vidám férjét, Imrét, mert egy sikeres ember mellett mindig ott van egy megértő társ is - zárta gondolatait a szövőmester.
A tárlat megnyitón szavalattal Mező Lászlóné és Németh Gyuláné működött közre.
A kiállítás november 5-ig tekinthető meg a könyvtárban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!