Választási gyűlést tartott az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés


2019-10-07 22:17:33  | cikk: Babos Petra  | 


Választási gyűlést tartott az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés főképe
Választási gyűlést tartott az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés hétfőn este a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermének emeleti előadótermében. A gyűlésen részt vett Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője, Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a párt alelnöke és Benedek Szilveszter, a Momentum megyei elnöke is. Az egybegyűlteket Kovács Arnold kampányfőnök, képviselőjelölt köszöntötte, aki mint mondta, a kampány 90 százalékát teljesítették. Mint mondta, egy hosszú, néha fárasztó, de rendkívül eredményes kampányidőszakon vannak túl. Grőber Attila, az ellenzék polgármesterjelöltje beszéde elején a kampány eddigi időszakának hangulatát értékelte.
-Elég kemény felütéssel kezdődött a kampány. Félelemkeltő, hangulatkeltő, ostoba, frusztrált, történelem hamisító - ez voltam én a kampány első néhány hetében. Meghirdettem ezért a Tiszteljük egymást, mi pápaiak programot. Azt hiszem, ebben az elmúlt néhány hétben, mi ennek szellemében politizáltunk. Nem foglalkoztunk a politikai ellenféllel, sem a személyükkel, sem a politikai mondanivalójukkal - emelte ki Grőber Attila, aki elmondta, 39 utcafórumot szerveztek, több száz emberrel találkoztak és beszélgettek, s kidolgoztak egy hét pontból álló programot, ami a következő öt évről és Pápáról szól.
Varju László, Varga-Damm Andrea, Grőber Attila és Mesterházy Attila

-Nekem minden pápai fontos, mindenki egyaránt fontos. Mindenki számít, azért mert egy közösséget alkotunk. Nem sajátítjuk ki a fejlesztéseket és azt, hogy mi vagyunk a pápaiak. Pápai az, aki pápainak vallja magát, s Pápának drukkol, még akkor is, ha nem itt él. Aki Pápáért tesz, az pápai, független attól, hogy melyik politikai közösséggel szimpatizál. Mi tiszteljük egymást, azokat is, akik nem úgy gondolkodnak, mint mi. Mi tiszteljük a pápaiakat. Én polgármesteri szerepre készülök. A polgármester nem úr, hanem szolga. Azoknak szeretnék a szolgája lenni, akinek nincs szolgálója. A mindennapok polgármestere szeretnék lenni, megismerni az embereket, köszönni nekik és kezet fogni velük. Olyan várost akarok, ahol az emberek tisztelik egymást, ahol jó polgárnak, embernek lenni - fűzte hozzá a politikus, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki támogatja, s arra kért mindenkit, vasárnap menjen el szavazni.
Varju László elmondta, az országban nagyon sok helyen az ellenzéki pártok együttműködésének jele, hogy egy közös polgármesterjelöltet indítanak a Fidesz jelöltjével szemben.
-Itt az ideje, hogy visszavegyük a városokat, falvakat azoktól a fideszes vezetőktől, akik kiskirályként működtek, s helyettük, tisztességes, demokratikus vezetőkre van szükség. Éppen ezért gondolom, Grőber Attila ennek nemcsak megfelel, hanem kiváló képviselője. Mi ezért nyugodt szívvel támogatjuk őt - hangsúlyozta.
Mesterházy Attila elsőként boldog születésnapot kívánt az MSZP-nek, amely ma ünnepli 30. születésnapját.
-Itt a városban egyértelmű és világos kihívója a fideszes polgármesternek Grőber Attila, aki sokat kampányolt az elmúlt időszakban, annak érdekében, hogy saját programját és elképzelését bemutassa a pápaiaknak. Mi azt gondoljuk, hogy Veszprém megyében, Pápán komoly esély van a polgármesterváltásra a több párti együttműködésnek köszönhetően. A jelenlétünk azt demonstrálja, hogy fontos nekünk, Pápa városa, s ezzel egy politikai, erkölcsi támogatást is szeretnénk adni a polgármesterjelöltünknek, Grőber Attilának, aki nagy tudású tanár, a közéletben és a szakmájában is bizonyított már - fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.
Varga-Damm Andrea arról szólt, a társadalom széles rétege fogalmazta meg, hogy elvárja a pártoktól, hogy félretéve ideológiai alapjait bizonyos szituációkban a közösség érdekében üljön le egy asztalhoz, és tárgyalja meg, hogyan tud együttműködni, s a fideszes rendszert leépíteni.
-Rá kellett jönni, hogy a politikai közéletben nem egy pártot kell legyőzni, hanem egy maffiát. Az önkormányzatokban a legfontosabb a helyi közös ügyek megoldása. A járdák, iskolák, óvodák, egészségügy, közlekedés ügye. Büszke vagyok arra, hogy Pápán és az ország több városában létrejött az összefogás. A kampányról annyit tudok mondani, hogy a Fidesz önmagához hű, amit az egész országban plakátokkal, lejárató videókkal, képekkel folytat, az azt jelenti, hogy van aggódni valója.
A politikus szerint a Fidesz nem jól vezeti az önkormányzatokat, nekik az a fontos, hogy a közpénzeken az egyéni érdekeiket érvényesítsék. Kijelentette, Pápáról külön fotóalbuma van és azt látja, hogy a különböző támogatásokból a felújítások mennyire nem valósultak meg, úgy véli, a város által elnyert sok milliárdos forrással rosszul sáfárkodott a városvezetés, erre példa Fő téri épületek állapota. Ő is szavazásra buzdította a megjelenteket és Grőber Attila támogatását kérte.

Képek:


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!