Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila


2019-10-03 21:50:33  | cikk: Babos Petra  | 


Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila főképe
Az ellenzéki együttműködés hetedik, s egyben utolsó programelemét mutatta be Grőber Attila, az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltje a sajtó képviselőinek csütörtökön.
-Pápa város jövőjének egyik meghatározó tényezője, hogy meg tudja-e őrizni az elmúlt évszázadokban kialakult diákvárosi jellegét, illetve, hogy meg tudja-e őrizni és tartani saját fiataljait, és vonzóvá tud-e lenni annyira, hogy fiatalok telepedjenek meg itt Pápán. Ez nem könnyű feladat, hiszen az elmúlt években a nagyvárosok elszívó hatása hatalmas volt. Azt gondolom, a fiatalokra kiemelt figyelmet kell fordítanunk, mert a város jövője nagyrészt tőlük függ. Ezért állítottam össze a Pápa, a fiatalok városa című programot - emelte ki Grőber Attila.
Grőber Attila Ifjúsági cselekvési tervet szeretne elfogadtatni a 2019-2024 közötti időszakra. Ez tartalmazná a város ifjúságpolitikai koncepcióját, kiemelt figyelmet fordítva a 16 és 20 év között korosztályra. Második lépésnek az Ifjúsági információs pont létrehozását jelölte meg. A Pápán élő fiatalok szabadidős tevékenységének megszervezése ifjúsági referens irányításával történne. Létrehozná a Fiatalok házát, ami a fiatalok szabadidős tevékenyégének támogatását célozná. Meglátása szerint Pápán jelenleg nincs olyan közösségi tér, amely a fiatalok kikapcsolódására, szórakozására kifejezetten alkalmas lenne. Az általa tervezett hely egyszerre több feladatot is ellátna, klubtérként funkcionálna, filmklubot hozna létre, fiatal írók, költők irodalmi rendezvényeit tartaná itt, de vitaesteket, közéleti fórumokat is szeretne rendezni.
-Negyedik pont szerint bevezetjük a Fiatalok napját, évente két alkalommal. Itt a diákok irányításával, kezdeményezésével, az önkormányzat támogatásával szervezünk programokat. Ezek a programok előadások, kerekasztal beszélgetések és sportprogramok lennének. A cél, hogy érezzék a fiatalok, hogy ők is teljes jogú polgárai a városnak. Ötödik elem, olyan rendezvénynek a szervezése a fiatalok körében, amely a városhoz való kapcsolódást, városi identitást, a pápaiságot erősíti.
Az ellenzéki polgármesterjelölt szeretné, ha helytörténeti séták is indulnának, amelyet diákok vezetnének és a civil szervezetek önkormányzati támogatásának 20 százalékát a 16-20 év közötti diákok támogatására, programok megszervezésére fordítaná.
-Esélyt a fiataloknak címmel, otthonteremtési program indítunk. Három formában lehet a fiatalok otthonteremtését segíteni. Egyik a bérlakás fejlesztés, második a letelepedési támogatás nyújtása, pályázati rendszerben, új és használt lakás vásárlására, ennek a maximális összege 1 millió forint. Megindítjuk a pápai életkezdési támogatást, amely olyan fiataloknak jár, akiknek az első gyermeke itt, Pápán születik. 10 éven belül egy negyedik elemet is meg kell valósítani, vagyis egy Fecske házat hoznánk létre azoknak, akik Pápán akarnak letelepedni, s amíg saját lakást nem tudnak vásárolni, addig biztosítunk nekik lakást ott.
A polgármesterjelölt meghirdetné a Jövőnk Pápán van ösztöndíj programot. E szerint a hiányszakmákban tanulóknak ösztöndíjat nyújtanának, azoknak, akik vállalják, hogy az ösztöndíj folyósításával azonos ideig a saját szakmájukban itt helyezkednek el.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!