Történelmi játszóvár lesz a Hagyományok Hegyén


2019-10-02 22:22:50  | cikk: HuHa  | 


Történelmi játszóvár lesz a Hagyományok Hegyén főképe
Történelmi játszóvárat épít a Bakonyerdő Zrt. a hagyományok Hegyén - tudtuk meg a tegnapi területbejáráson, ahol az önkormányzat tulajdonában lévő, a Hagyományok Hegye Egyesület kezelésében lévő területet járták végig az állami erdőgazdaság munkatársai, az egyesület elnöke és dr. Áldozó Tamás polgármester.
A történelmi játszóvár megvalósításáról egyeztettek

Történelmi játszóvár, vagy lombkorona tanösvény építéséről már tavasszal volt szó, a Bakonyerdő Zrt. akkor kereste meg az önkormányzatot a kezdeményezéssel, de az eredetileg kiválasztott várkerti területtel kapcsolatban olyan műszaki problémák merültek fel, amik nem tették volna lehetővé, hogy egy biztonságosan használható építményt készítsenek. Így esett a választás a Hagyományok Hegyére, ahová a Bakonyerdő Zrt. egy kilátót már készített. A tegnapi területbejáráson a szakemberek és a polgármester a történelmi játszóvár lehetséges helyét egyeztette.
Bejárták a lehetséges helyszínt

Tóth Kálmán az egyesület elnöke emlékeztetett, a Hagyományok Hegyét hármas koncepció szerint alkották meg, ez egy történelmi, természetismereti és néprajzi központ. A kialakítását követően több fejlesztés is zajlott itt, van, ahol jobban haladtak, másutt kevesebbet léptek előre.
-Ezt a hármas egységet szeretnénk megtartani, de minden olyan kezdeményezést szívesen fogadunk, ami illeszkedik ebbe és gazdagabbá, színesebbé teszi a látogatók számára a területet - mondta az elnök. A történelmi játszóvár számára a kilátó alatti völgyet nézték ki, ezen a helyen kívülről is vonzó és feltűnő lenne az új létesítmény, a rendezvények helyszínéhez is közel lenne, nem beszélve arról, hogy a kilátó is a közelben található.

Dr. Szekrényes Tamás érdeklődésünkre elmondta, céljuk nem változott, bár a terveket az új helyszínhez kell igazítani.
-A célunk az, hogy olyan létesítményt készítsünk, ami hozzájárul a gyermekek környezettudatos neveléséhez és a családok számára vonzó időtöltést jelent. Erre a Hagyományok Hegye kiválóan alkalmas lenne - közölte, hozzátéve, a harmonikus, fából készült történelmi játszóvár nagyszerűen kiegészítené mindazt, ami már itt megtalálható.
Az egyeztetések után a tervek helyszínre igazítása, majd a megvalósítása következik

A Bakonyerdő Zrt. és a város önkormányzata között remek az együttműködés, ennek már több kézzel fogható eredménye van - idézte fel a korábbi közös projekteket a polgármester. Mint mondta, többféle érdeket kell összesimítani ebben a kezdeményezésben, hiszen a Hagyományok Hegyén nagyon erős a minőségbiztosítás, Tóth Kálmán szigorúan ügyel arra, hogy a hely szellemének megfelelő attrakciók jelenjenek csak meg a hegyen, de a Bakonyerdő Zrt. elképzelései illeszkednek ebbe - véli dr. Áldozó Tamás.
-A célunk közös, akár a Bakonyerdő Zrt-t, akár az egyesületet, akár az önkormányzatot nézem: még inkább olyan hely legyen ebből a területből, ami a pápai családok pihenését szolgálja. Ha pedig az itteni tartalmak a pihenésen túl tudást is átadnak a legifjabb generációknak, akkor mindhárom szervezet elégedett lehet - fogalmazott.
A tervek szerint a jövő évben készül el az új közjóléti létesítmény.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!