Zajlik a Zöld Város projektek megvalósítása


2019-10-02 21:29:01  | cikk: HuHa  | 


Zajlik a Zöld Város projektek megvalósítása főképe
Bár látványos építési folyamatok most nem folynak, a munka halad mindkét Zöld Város projekt esetében - mondta el érdeklődésünkre Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője, akit annak kapcsán kerestünk meg, hogy információink szerint befejeződött a Várdomb alatti gázvezeték kiváltása. Az ügyvezető megerősítette, valóban elkészült a gázközmű-kiváltás, a műszaki átadás-átvétel hétfőn indul, ennek sikeres lebonyolítása után folytatódhat a Várdomb (az Esterházy-kastély főhomlokzata előtti terület) rendezése. Itt már a feladatok nagy részét elvégezte a kivitelező, a befejezést az akadályozta meg eddig, hogy a gázközmű-kiváltást el kellett végezni, és a kerítésépítés munkálatait sem akarta akadályozni az építő.
A gázközmű-kiváltással érintett terület, hamarosan ez is rendezetté válik

A Zöld Város I. projekt ezen kívül még két beavatkozási területet érint: a Belső Várkertet és az Erzsébet ligetet. Rádi Róbert emlékeztetett, több előkészítő munka zajlott már: így a beteg, tájidegen és invazív fafajok kivágása, a kevésbé használt és nagyon rossz állapotú burkolatok felbontása. Ezzel párhuzamosan pedig a két terület megújítására vonatkozó tervek is készültek.
-Az engedélyes és kiviteli terveket megkaptuk, ezt követően előkészítettük a közbeszerzési eljárást, mely két feladatcsoportra osztja a munkát. A mélyépítési munkák közé tartozik a sétautak, kerékpárutak megépítése, a közvilágítás kiépítése, a látható és nem látható vízfelületek helyének kialakítása és a növénytelepítés, hiszen a projekt legfőbb eleme, a zöldfelületek növelése, rendezése. A magasépítési munkákat a kávézó építése jelenti, valamint önkormányzati forrásból egy látványos játszótér kialakítása - tájékoztatott az ügyvezető. A tervek szerint legkésőbb 2020. január végéig kiválasztják a kivitelezőket és indulhat az általuk vállalt munka.
Vizes elemeket a projekt is tartalmaz, de az önkormányzat további vizes attrakciókat is tervez a Várkertbe, hogy igazán élő és látványos hellyé legyen a terület, ennek az első látványtervei készültek el - tudtuk meg.
Rádi Róbert ügyvezető arról tájékoztatott, mindkét Zöld Város projekt megvalósítása folyamatban van

Rádi Róbert a Zöld Város II. projektről is szólt, mint mondta, ez a Bakonyér és a Petőfi-gimnázium közötti területet, valamint a Külső-Várkertet érinti. E két területre közbeszerzési eljárással két tervező céget választottak ki, ők megkezdték a munkát és az engedélyes tervek már a város birtokában vannak. Ezek akkor lesznek hatályosak, ha életbe lép az új rendezési terv, de már addig is készülnek a kiviteli tervek, s ezek elkészülte után kezdődhet a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!