A Civil Háló közgyűlése


2009-09-15 08:05:20  | cikk:  | 


A pápai Civil Háló Szövetség szeptember 14-én, hétfőn 17 órakor Veszpréminé Turtsányi Valéria elnökletével tartotta soron következő közgyűlését a Jókai Mór Művelődési Központ színházépületének előadótermében.
Az összejövetel kezdetén meglepetésként képes bemutató filmet vetítettek az elmúlt évad eseményeiről, amely a Civil Háló (melynek klubok, társaságok, egyesületek és körök a tagjai) megalakulását, programjait, terveit és feladatait mutatta be.
Ezt követően Kocsis Gyula, a Civil Háló Szövetség vezetőségi tagja a tavalyi évet foglalta össze. Néhány fontos eseményt emelt ki, az NCA (Nemzeti Civil Alap) jelölt választását, a Miénk a ház programot, a Civiliáda kiállítást és a Civilmajálist. Röviden ismertette e rendezvények részvételi arányát, fellépőit, kiállítóit s az itt szerzett tapasztalatokat.
Tóth Kálmán, a Civil Háló Szövetség másik vezetőségi tagja az idei év terveiről, az új civil katalógusról, a Miénk a ház kiállításról beszélt - melyet 2010 februárjában szerveznek - és a Civilmajálisról, melyet jövőre május 16-án szeretnének megrendezni.
A szervezetek képviselőinek hozzászólásai között elhangzott, hogy örülnének, ha lehetőség lenne kirándulásra vagy sportnapra is, illetve a pápai repülőtér meglátogatására.
Kocsis Gyula a 2010. január végére megjelenő új civil katalógus tervezetét is ismertette, melyben a szövetség munkáját és tagjait színes fotómelléklettel mutatják be.
Csiténé Teslér Viola civil koordinátor Kistérségi mentorszolgálat címmel tartott ismertetőt. A kistérségekben működő alapítványok, egyesületek, klubok segítséget kérhetnek a település illetékes mentoraitól, bármely témában. Összesen öt mentorszolgálati felelőst választottak: Orbán Zsuzsannát, Radics Ildikót, Lukács Katalint, Kovács Sándornét és Palkovicsné Vass Ibolyát.
Az ülés végén Baán Istvánné, a Civil Háló Szövetség vezetőségi tagja a kiscsoportos konzultációkról elmondta, hogy minden hónap utolsó szerdáján tartják majd a Jókai Mór Művelődési Központban. Az ülés hátralévő részében a közhasznúsági jelentés készítéséről és az elektronikus ügyintézésről esett szó.


Babos Petra


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!