A bartókosok utcazenével ünnepeltek


2019-10-01 22:10:21  | cikk: ha  | 


A bartókosok utcazenével ünnepeltek főképe

A Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskolában régi, 18 éves hagyomány, hogy a zene világnapját utcazenével ünneplik. Rendszerint a Kossuth utca járókelőit lepik meg szabadtéri koncertjükkel. Így volt ez most is, az immár nagykorú programon. Október 1-jén kora délután állították fel kottaállványaikat az ifjú muzsikusok, s népes közönség előtt adtak műsort.

Bödey Tamás intézményvezető-helyettes volt a konferanszié

Horváth Adrián intézményvezető elmondta, hogy nagyon jól kezdték a tanévet, 321 beiratkozott diákkal és egy új, jazzének tanszakkal. A zene világnapjának hagyományos koncertje azért is fontos a zeneiskolának, mert ilyenkor a járókelők is bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen ügyesek, felkészültek a növendékek. Erre az alkalomra inkább kamaradarabokkal készülnek a diákok, kisebb zenekarok is megmutatkoznak. Így volt ez idén is, hisz az első fellépők a nyári erdélyi tábor résztvevői voltak, akik az ott tanult dalt, az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét adták elő.

Császár Fanni negyedikes a Bartókban, tanára Nagy Tibor

De volt tanár-diák duett csellón és zongorán is, a kürtösök is hallatták a hangjukat és a fuvola, valamint a hegedű is megszólalt. Császár Fanni négy éve tanul hegedülni, nagyon szereti ezt a hangszert, bár azt elismerte, hogy nem könnyű játszani rajta. Most először lépett fel szabadtéren, de nem izgult, sokat gyakorolt, ügyes volt. Szerinte nagyon jó, hogy a zene világnapján muzsikálnak az érdeklődő pápaiaknak, hisz október 1. a zene ünnepe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!