A zene világnapján énekeltek az erkelesek


2019-10-01 12:41:26  | cikk: Babos Petra  | 


A zene világnapján énekeltek az erkelesek főképe
A zene világnapján a pápaiak már megszokhatták, hogy az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közös énekléssel tölti be a belváros utcáit. Így történt ez ma délelőtt is, amikor az intézmény minden diákja és tanára kivonult az Áruház elé, a Városháza elé, a Fő térre és a tankerületi központhoz, hogy megörvendeztesse a zeneszóval a járókelőket.
A Szivárvány Óvoda Piros csoportos apróságai is énekeltek a zene világnapján a belvárosban

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésére nevezte ki október 1-jét a zene világnapjának. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését. A zene az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Még írni se tudott az emberiség, amikor a hang és a szó hatalmába kerítette. A pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola közel húsz éve csatlakozik a zene világnapjához. Ezen a napon az intézmény összes tanulója és tanára kivonul a város különböző helyszíneire és együtt énekel. A mai napon közel 430 tanuló dalolt a belvárosban - tudtuk meg Mészárosné Varga Veronika művészeti munkaközösség-vezetőtől, aki hozzátette, a dalok feszes ritmikájúak. Az utolsó éneket, a Szélről legeljetek című dalt kánonban énekelték a diákok.
A türrösök is örömmel fogadták a muzsika szót

-Énekelni nagyon jó, mert olyankor sok feszültség szabadul fel, s önbizalmat is ad a jókedv és a pozitív érzések mellett - hangsúlyozta Mészárosné Varga Veronika.
Az éneklő diáksereget Orbán Judit ének-zene szakos tanár vezényelte. Az idei zene világnapjára Bakonyi népdalcsokrot állították össze.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!