Biztonság hete Pápán


2019-09-30 09:03:57  | cikk:  | 


Biztonság hete Pápán főképe
A pápai rendőrök egy színházi előadás segítségével hívták fel az első osztályos diákok figyelmét az alapvető közlekedési szabályok betartására.

Az ORFK-OBB (Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság) idén 2019. szeptember 23-29. között hirdette meg a Biztonság Hete elnevezésű programsorozatát a balesetmegelőzés jegyében.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2019. szeptember 26-án egy baleset-megelőzési témájú mese előadással várták a pápai általános iskolák első osztályosait a helyi Jókai Mór Szabadidő és Művelődési Központ színháztermében.

A Dé-Mol együttes előadásában a Megbűvölt patak című mesejátékot több mint 350 gyermek tekinthette meg, amely számos olyan közlekedési szabályt is érintett, amelyet már egy első osztályos kisdiáknak is ismerni kell a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében. Az előadás alatt a gyermekek átismételhették az úttesten történő biztonságos átkelés szabályait, megismerkedhettek a kerékpár kötelező tartozékaival, a láthatósági mellény szerepével is. Az előadók elmondták a gyerekeknek többek között azt, hogy a bukósisak használata kerékpározásnál nem kötelező, de védi viselője fejét, egy esetleges baleset során elnyeli a keletkező energia jelentős részét.

A zebránál történő átkelés során kellő körültekintéssel lépjenek le az úttestre, és csak akkor kezdjék meg az átkelést, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről!

Az EDWARD naphoz kötődően a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya fokozott ellenőrzést tartott a város területén, amelynek során kiemelt figyelmet fordítottak a gyalogosok védelmére és szabálykövető magatartásukra. A balesetek megelőzése érdekében a frekventált gyalogos-átkelőhelyeknél segítették a gyalogosok úttesten történő átkelését, valamint sebességet is ellenőriztek előre meghatározott helyszíneken.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!