Szívvel futottak a gyerekek mosolyáért


2019-09-30 08:06:52  | cikk: ha  | 


Szívvel futottak a gyerekek mosolyáért főképe
Több mint egymillió forint gyűlt össze azon a futóversenyen, amit Döbröntén szervezett néhány lelkes sportbarát. Mihályfi Ákos, Horváth-Bozsó Bernadett, Bakai Rena és Binecz Márti fogott össze egy jó ügyért és nagyon sokan, többek közt Wölfinger Edina és Pribelszky Renáta támogatták őket ebben. A futóverseny ötletét a PannonHajsza elnevezésű megmérettetés adta, mondta Mihályfi Ákos, aki látta, hogy egy jól megszervezett sportrendezvény milyen sok embert vonz és hoz össze. Ehhez még hozzáadtak egy jó célt - a Gróf Esterházy Kórház Gyermekosztálya javára ajánlják fel a befolyt összeget - és elkezdték a szervezést.

A közös bemelegítés

Döbrönte remek terepnek tűnt a verseny megrendezéséhez. Három távon indultak a résztvevők, 4+, 7+ és 10+ várta a futókat, és a szintkülönbségek sem voltak elhanyagolhatóak. A legrövidebb távon ez 90 m volt, a másik kettőnél pedig 200, illetve 250 m. Mihályfi Ákos az összes távot lefutotta előzőleg, mint mondta a 10+-osok komoly kihívásra vállalkoztak.

Dr. Áldozó Tamás fővédnök köszöntötte a résztvevőket

A verseny fővédnöke, dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, hogy korábban szeptember végén volt egy nagy döbröntei rendezvény, a várünnepség, s most idén helyette egy futóünnep hozta össze a közelről és távolabbról érkezőket. Megköszönte a szervezők munkáját, a résztvevők támogatását és reményét fejezte ki, hogy hagyománnyá válik ez a program. Tálos Gergő, a PannonHajsza hagyományőrző akadályfutó-sorozat főszervezője is ott volt a döbröntei futáson, így is támogatva a most először megrendezett pápai kötődésű terepfutó-versenyt. Dr. Töreki-Vörös Ibolya kórházigazgató is szurkolt a futóknak, mint mondta, nagy örömmel fogadták a felajánlást és jó volt látni, ahogy családok, baráti társaságok remek hangulatban készülődtek a jótékonysági sportprogramra.

Háromszázan neveztek a versenyre

A jótékony cél sokakat megmozdított, nem csupán pénzbeli felajánlások érkeztek, de játékok, könyvek, ceruzák is. Meghatározott nevezési díj nem volt erre a versenyre, mindenki annyit tett a dobozba, amennyit gondolt, s ennek köszönhetően 1 028 525 Ft gyűlt össze. Ez nem csupán a nevezésekből állt össze, hisz több helyen is szerveztek gyűjtést a verseny előtt, az egyik kávézóban pedig egy gyűjtődobozt is elhelyeztek, hogy aki nem tud indulni, de szeretne segíteni, az megtehesse. A kávézó tulajdonosa Horváth Dorina, és párja Tasnády Kund is nekivágtak a versenynek barátaikkal. Dorinának ez volt az első versenye, ő a 4+-os távon indult, Kund gyakorlott Spartan-résztvevő, ő bevállalta a leghosszabb távot. MInt mondták, egyrészt jó kihívás ez a terepfutó-verseny, másrészt így segíthetnek is.

Dorina segítette a gyűjtést és indult is párjával a versenyen

A verseny 10.45-kor rajtolt el, a háromszáz résztvevő remek időkkel teljesítette a távot, dél után nem sokkal az utolsó futó is célba ért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!