Mesepiac a Református Ótemplom udvarán


2019-09-28 13:20:07  | cikk: Babos Petra  | 


Mesepiac a Református Ótemplom udvarán főképe
„Közhírré tétetik kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de kiváltképp az apróknak, tisztes városunk legkisebbjeinek, hogy mesepiac tartatik a Református Ótemplomban. A jeles eseményt híres-neves Jókai Kör rendezi abból a nevezetes alkalomból, hogy mai napon ünnepeljük a magyar népmese napját, amely egybeesik ama nagyhírű s mindnyájunk szívévnek rendkívül kedves Benedek Elek születés napjával, ki életét arra tette fel, hogy összegyűjtse szeretett nemzetünk népmesekincsét, s azt megossza e becses hazában élő nemzedékek sokaságával. Ne maradjon ki hát ebből a mai fiatalság sem. Ezért hát e mesevásár: mindenki talál itt magának mindent, amit szeme-szája kíván. Mese, mese, mátka, pillangós madárka... szálljon fel hát a Jókai Kör tagjainak ajkáról kicsik és nagyok örömére. Járjon hát mindenki nyitott szemmel, füllel, hátha éppen egy mesehős akad az útjába! Ha megéhezett: falatozzon a „terülj, terülj asztalkám”-ról. És ha ez még mindig nem elég: térjen be a király várába s fényképezkedjen! Jöjjön hát mindenki, városunk apraja-nagyja Pápa város harmadik mesepiacára!” - ezzel invitálták az érdeklődőket a Jókai Kör tagjai a harmadik mesepiacra a Református Ótemplom udvarára.
A munkácsysok műsirával kezdődött a Mesepiac

A program nyitányaként a munkácsysok diákok dalcsokrát hallhatták a megjelentek az Ótemplomban, majd az udvaron elkezdődött a mesepiac, melyben volt meseterasz, szerencse lottózó, lencse- és babválogató verseny, mesedramatizálás, játszóház, társasjáték és kártyázás valamint meseírás is.
-A mesepiacnak az eddigi években a Fő tér adott otthont, idén úgy döntöttünk, hogy egy másik mesésen szép helyen, a Református Ótemplom udvarán rendezzük meg a nagy népszerűségnek örvendő programot. Hirdettünk rajzpályázatot, melyre óvodás és általános iskoláskorú gyerekek is neveztek, de csak az óvodásokat értékeltük. Így első helyezett lett a Fáy Óvodába járó Heizler Szofi, második Wölfinger Liza, míg a harmadik Berta Hanna, tókerti óvodás lett - tudtuk meg Rozgonyiné Csepregi Annamária programszervezőtől.
A rendezvényen a Szent Anna Római Katolikus Óvoda, a Fáy András Lakótelepi Óvoda, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és a Tókerti Óvoda gyermekei is felléptek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!