„Házhoz mentünk” Csóton


2019-09-26 10:00:32  | cikk:  | 


„Házhoz mentünk” Csóton  főképe
Folytatódott az országos rendőrségi bűnmegelőzési program Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai iskolai előadásokkal, kerékpár regisztrációval és lakossági fórummal várták Csót lakosságát 2019. szeptember 24-én a Házhoz megyünk rendőrségi bűnmegelőzési program keretében.

A helyi Csóthi Géza Általános Iskola diákjai az egyedül otthon tartózkodás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, az internet veszélyeiről valamint a drogok használatának büntetőjogi következményeiről kaptak tájékoztatást. A rendőrök az iskolába érkező tanulók és pedagógusok kerékpárjait is regisztrálták a BikeSafe országos kerékpár regisztrációs rendszerben, amely egy esetleges kerékpár lopás esetén segítheti a nyomozást.

A rendezvény 16 órakor lakossági fórummal zárult. A helyi körzeti megbízott és a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója a betörések, besurranások, alkalmi lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről beszélgetett a megjelentekkel, valamint prevenciós kiadványokat adtak át számukra.  A programra kerékpárral érkező érdeklődők is regisztráltathatták kétkerekű járműveiket a BikeSafe országos adatbázisba.

A rendőrök a személyes beszélgetés során felhívták az állampolgárok figyelmét arra, hogy az utcakaput és a lakás ajtaját még otthon tartózkodás alatt is tartsák zárva, illetve a lakást elhagyva valamennyi ablakot csukják be. Hangsúlyozták továbbá, hogy a zárt udvaron, kertben és a garázsban tárolt autójukat is mindig zárják be, abban ne tartsanak értékeket.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!