Élhető Város - Meghirdette ötödik programját Grőber Attila


2019-09-25 22:45:44  | cikk: Babos Petra  | 


Élhető Város - Meghirdette ötödik programját Grőber Attila  főképe
Az ellenzéki együttműködés ötödik programelemét mutatta be Grőber Attila, az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltje a sajtó képviselőinek ma délelőtt. Grőber Attila polgármesterjelölt elmondta, ez a programja az Élhető Város címet viseli.
-Érthető ugyan, hogyha egy programot meghirdetünk, akkor nagy projektekben, fejlesztésekben gondolkozunk, ugyanakkor szerintem az emberek mindennapi problémáiról sem szabad megfeledkezni. Én olyan jövőben gondolkodom, amely képes egyensúlyt, összhangot találni a nagy projektek és a mindennapi élet problémái között. Sőt, e tekintetben én teljesen új polgármesteri szerepre készülök. A jövőre olyan szerepet gondolok, amikor nem a nagy beruházások és a városi ünnep alkalmával mutatná meg magát a polgármester, én ezekről vissza fogok vonulni, de a mindennapi életben ott szeretnék lenni. Ennek része, hogy most meghirdetem az Élhető Város programját, ami a hétköznapjainkról szól - kezdte Grőber Attila.
A polgármesterjelölt létrehozná a Városrészi Gondnokság rendszerét, amely a kertes házi övezetekben élőknek nyújtana segítséget, valamint jelzőrendszerként is működne, ezen túl pedig létrehozná a Városüzemeltetési Irodát.
-Azt gondolom, hogy a jelenlegi keretek között a Városgondnokság nem képes betölteni a feladatát. Én egy új, önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságot hoznék létre a városüzemeltetési feladatok szervezésére, végrehajtására. Ez sokkal rugalmasabb és hatékonyabb feladatellátást jelentene, valamint jelentős anyagi megtakarítást hozna. Az új társaság számára kiemelt kérdés lesz, hogy a pápai kis- és közepes vállalkozásokkal együttműködjön.
Grőber Attila terve, hogy átvilágítsák az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat, s javaslatokat tegyenek azok további működésére. A Mi házunk, mi utcánk programja a tömblakások energetikai korszerűsítését tervezi pályázattal, az Otthonos lakótelep programelem pedig a lakótelepek rendezését, parkjainak megújítását tartalmazná. Az ellenzéki polgármesterjelölt tervei között szerepel a társasházak és magánházak megújuló energiahasználatának támogatása és a járda-és útfelújítási program.
-Ígérem, hogy 5 évre előre megnevezzük azokat az utcákat és járdákat, amelyeket fel fogunk újítani. Megígérem, hogy felülvizsgáljuk az eddigi járdaépítés gyakorlatát, s megnézzük, lehet-e ennél olcsóbban, hatékonyabban járdát építeni.
A közlekedés fejlesztése érdekében okos zebra, az okos buszmegálló programot, új parkolóhelyek kialakítását tervezi.
-Tisztában vagyok vele, hogy új parkolóhelyek kialakítására van szükség, azonban két helyen biztosan nem lesz parkolóház, ha október 14-e után rajtam múlik majd. Nem lesz a Várkertben, a zöld területek csökkentésével és a Fő téren található házak mögött sem. Új parkolóház lesz a Bástya lakótelepen, a tűzoltóság épületét ki kell váltani, mert nem modern, nincs túl jó helyen. Okos-parkolóhelyeket építenénk ki.
Tizedik elemként hirdette meg a Modern belváros programot, hogy a turistákat vonzanak a belvárosba, felújítanák a Csáky, Petőfi és Kossuth utcát és zöld arculatot tervez a Fő térre, de a szerkezetéhez nem kíván hozzányúlni.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!