48 óra alatt 3 ittas járművezető


2019-09-24 14:33:10  | cikk:  | 


A pápai rendőrök az elmúlt hétvégén három sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt.

A járőrök 2019. szeptember 21-ére virradó éjszaka Pápa belterületén állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő 28 éves helyi lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a férfit további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra. Szintén pozitív értéket mutatott az alkoholszonda annál a sofőrnél, akit 2019. szeptember 22-én a hajnali órákban igazoltattak a járőrök Takácsi belterületén. A 42 éves helyi lakost a járőrök előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Ugyanezen a napon 18 óra körül a rendőrök Pápa egyik utcájában is fogtak egy ittas járművezetőt.  A 31 éves helyi lakos elektromos kerékpárral közlekedett, amikor a rendőrök intézkedés alá vonták. Az ellenőrzéskor megállapították, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, majd előállították őt is a Pápai Rendőrkapitányságra.

Mindhárom sofőr esetében ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, és tompulnak a reflexek.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépjárművet vezessen!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

 ... hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi