Továbbjutott a Perutz a kupában


2019-09-22 17:25:32  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: cegledfoci.hu  | 


Továbbjutott a Perutz a kupában főképe
A Magyar Kupa 6. fordulójában az NB III keleti csoportját veretlenül vezető Ceglédet győzte le a Perutz FC, mely a 94. percben lőtte a továbbjutást érő találatot.

Néhány kivételtől eltekintve Lengyel Ferenc azoknak adott bizonyítási lehetőséget, akik korábban a bajnokikon kevesebbet jutottak szóhoz, Bánki, Vincze, Irmes, Farkas és Iványi is ott volt a kezdőben. A hazaiak honlapjának beszámolója szerint a 22. percben alakult ki az első gólszerzési lehetőség, Kun egy szólót követően lőtt, de Bánki hárított. A pápaiak első komoly helyzetére a 33. percig kellett várni, amikor Mikler lábbal védett egy közeli lövést. A félidőben több komoly helyzet már nem alakult ki, gólnélküli döntetlennel zárult a játékrész. A második félidő legnagyobb helyzete az 54. percben adódott, amikor egy beadás után Makrai találta magát szembe a vendégek kapusával senkitől sem zavartatva, megpróbálta átemelni, de a kapu mellé hullott a labda. Az utolsó tíz percbe lépve talán már többen a hosszabbítás gondolatával kacérkodtak, kivéve a pályán lévő játékosokat. A 87. percben egy nagyszerű akció révén Pesti megszerezte a vezetést, ám két perc sem telt el és a Perutz Szabó Zsolt révén egyenlíteni tudott, majd egy kapu előtti kavarodást követően a 92. percben tizenegyest ítélt a játékvezető. A büntetőt Hanzl értékesítette, majd nem sokkal később a játékvezető lefújta a találkozót.

Lengyel Ferenc: A Ménfőcsanak elleni fiaskó után bravúros teljesítményt nyújtott a csapat. A jó erőkből álló hazaiak nagy erőket mozgósítottak a továbbjutás érdekében, ám a játékosaim végig magabiztosak voltak, sok ziccert alakítottak ki, győzni akarásból jelesre vizsgáztak, hiszen idegenben hátrányból sikerült fordítani. Azok, akik a bajnokságban ritkábban jutnak szóhoz tudtak élni a lehetőséggel, mind az eredmény, mind a mutatott játék miatt bizakodó vagyok a Lipót elleni bajnoki előtt.

A Magyar Kupa következő körének sorsolását szeptember 27-én tartják, ahol a Perutz akár NB I-es ellenfelet is kaphat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!