A petőfisek nyerték meg a városi honvédelmi vetélkedőt


2019-09-18 21:36:59  | cikk: pt  | fotó: MH PBRT/Varju Kitti, pt  | 


A petőfisek nyerték meg a városi honvédelmi vetélkedőt főképe
Idén is részt vett a város mind a hat középiskolája a harmadik alkalommal megszervezett, Hazámat szolgálom elnevezésű honvédelmi csapatversenyen. Az ezúttal is az MH Pápa Bázisrepülőtéren lebonyolított vetélkedőt a Petőfi gimnázium csapata nyerte meg, megelőzve a Türr gimnáziumot és a Mezőt.
A megmérettetést a Pápai Honvéd Bajtársi Klub, az MH Pápa Bázisrepülőtér, a Honvéd Ezüst Nyíl Sportegyesület, valamint az „Eskün innen, Obsiton túl” Honvédelmi Alapítvány szervezte a középiskolás korosztály számára, az önzetlen hazafiasságra és az egészséges életmódra való nevelés, illetve a katonai pálya népszerűsítése céljából. A szellemi és fizikai feladatokat egyaránt felvonultató versenyen hat diákcsapat mérte össze a tudását és az ügyességét. A résztvevőkre hat versenyszám várt: az írásbeli teszt és az egészségügyi ismeretek mellett többek között súlyhúzásból, gépjárműtolásból, kúszófolyosóból, függőmászásból álló akadálypálya, továbbá lövészet, mátrixfutás, kézigránáttal való célba dobás és váltóverseny szerepelt a változatos programban.
A 2019-es honvédelmi vetélkedőn a Petőfi Sándor Gimnázium diákjai végeztek az élen, a második helyezettek a Türr István Gimnázium a tanulói lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola csapata állhatott fel. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Unger Tamás alpolgármester adta át az ajándékcsomagokat a versenyzőknek. Farkasdi Lajos, a Pápai Honvéd Bajtársi Klub elnöke elmondta, a honvédelmi csapatverseny népszerűnek számít a fiatalok körében, a szervezők pozitív visszajelzéseket kapnak a megmérettetésről, amibe jövőre például már várpalotai, zirci, ajkai középiskolásokat is szeretnének bevonni. Hozzáfűzte, a mostani alkalomra az akadálypálya hosszabb és nehezebb lett, nem volt könnyű dolguk a diákoknak.
Gadó Imre alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér bázisparancsnok-helyettese úgy fogalmazott, kiemelten fontosnak tartják, hogy jó kapcsolatot ápoljanak a civil lakossággal, különösen a fiatal generációval. - Ez a csapatverseny remek alkalom arra, hogy a diákok közelebbről is megismerkedhessenek a pápai repülőtérrel, bepillantást nyerve egy világszínvonalú katonai szervezet munkájába, életébe. A versenyzők a sporton keresztül ismerhetik meg a tevékenységünket, miközben kedvet kaphatnak a katonai pályához - mutatott rá az alezredes. Gadó Imre megjegyezte, a pápai légikikötő 2009 óta szervez diákoknak szóló honvédelmi vetélkedőt, ami 2017-től kibővült és felvette a Hazámat szolgálom nevet.
A bázisparancsnok-helyettestől megtudtuk, a repülőtéren az elmúlt években a beltéri mozgásformák körülményeit javították, fejlesztették, most pedig a kültéri sportpálya következik. Ehhez kapcsolódóan a futópálya modern, mind a négy évszakban használható burkolatot kap, illetve új világítástechnikával látják el, továbbá a füves focipálya és a tornaterem is megújul. A beruházás várhatóan 2020 februárjára készül el.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!