Új járda a Gróf úton


2019-09-15 22:38:40  | cikk: HuHa  | 


Új járda a Gróf úton főképe

Bár a munkálatok csak jövő év elején kezdődnek el, az már biztos, hogy pályázati forrást nyert el az önkormányzat a Gróf út páratlan oldali járdájának megújítására. A belügyminisztériumi pályázati kiírásról egy korábbi testületi ülésen adott tájékoztatást a városvezető, a pályázat sikeréről pedig a közelmúltban kapta meg az értesítést a város.
-Több mint 29 millió forintra pályázhattunk a Belügyminisztérium pályázatán, a pályázatunk sikeres volt, az értesítés erről megérkezett, így 16 millió forint saját forrással kiegészítve, összesen 45 millió forintból újjáépíthetjük a járdát a Gróf út páratlan oldalán - tájékoztatott a minap dr. Áldozó Tamás polgármester.
Hozzátette, a felújítás itt is indokolt, hiszen a járdák úgy épültek, ahogy az utcák sorra kialakultak, mostanra sok helyen rossz állapotúvá vált a járófelület. Ez az utca egy városi gyűjtőút, a Tókert zárása, mely összeköti a számozott utcákat a Szabadság utcáig, és gyalogosforgalom szempontjából is jelentős a szerepe.
Rádi Róbert ügyvezető és dr. Áldozó Tamás polgármester az elvégzendő munkáról egyeztetett

A Bakonyér hídtól a Tizenegyedik utcáig tart majd a felújítás, ez több mint 1 kilométer hosszú új járdát jelent. A részleteket Rádi Róbert, a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője ismertette.
-1150 méter hosszú, 1484 négyzetméter felületű járdát építünk újjá - közölte, hozzátéve, cégük kivitelezői csoportja jelenleg a tapolcafői Park utcában dolgozik, innen a Második utcába mennek tovább a járdafelújítással és jövő év elején, amint az időjárás engedi, megkezdik a munkát a Gróf úton. A tervek szerint 12 hetet vesz igénybe a felújítás.
A Gróf úti járdára is ráfér a felújítás, jövőre elkészül

A városvezető hangsúlyozta, a még idei Második utcai felújítást és a Gróf útit is számolva, 2015 óta 11 tókerti járdafelújításról lehet beszélni, melynek értéke eléri a 250 millió forintot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!