A Ménfőcsanak szakította meg a Perutz veretlenségi sorozatát


2019-09-15 18:40:15  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


A Ménfőcsanak szakította meg a Perutz veretlenségi sorozatát főképe
Két pontrúgásból és egy akciógóllal 3-0-s győzelmet aratott a Ménfőcsanak a Perutz FC felett, véget vetve a pápaiak hat meccs óta tartó veretlenségi szériájának.

A második helyről várta a Ménfőcsanak elleni bajnokit a Perutz FC, melynek keretéből Szigeti Ákos sérülés, Császár Attila betegség miatt hiányzott. Szép őszies napsütésben harmadjára találkoztak a felek, a legutóbbi bajnokságban Ménfőcsanakon (0-0) és Pápán is (3-3) döntetlen született.

Mindjárt a harmadik percben nagy lehetőség maradt ki hazai oldalon, Farkas jobbról érkező labdáját Szabó Zsolt lőtte néhány méterrel fölé. Húsz perccel később ismét a pápaiak előtt adódott hatalmas ziccer, ám Kalász csúnyán fölé lőtt. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellenfél első támadásából megszerezte a vezetést: Szalai szögleténél Németh Bence emelkedett a legmagasabbra és a kapuba bólintott 0-1. Tíz perccel később megduplázta előnyét a Ménfőcsanak, Szalai labdaszerzése után kiválóan centerezett, és a hosszún érkező Serfőző a léc alá bombázott 0-2. Irmes és Farkas is beállt hazai oldalon a szünetben, ám a helyzetkihasználással továbbra is akadtak gondok. Az 54. percben Keserű bravúrjával maradt meccsben a Pápa, ám hiába helyezte nagy nyomás alá a vendég kaput a Perutz, nem sikerült betalálni. A 70. percben háromra nőtt a különbség, miután Németh László szögletét Serfőző a rövidbe csúsztatta, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Az utolsó húsz percben Sánta kapus Farkas és Irmes két lövését is bravúrral védte. Ezen a napon semmi nem jött össze az enerváltan futballozó vendéglátóknak, a helyzeteivel jobban sáfárkodó Ménfőcsanak megérdemelten nyert.

Perutz FC - Herold Trans Ménfőcsanak 0-3 (0-2) Gsz.: Németh B., Serfőző 2

Lengyel Ferenc: Úgy érzem, magunkat vertük meg. Jól kezdtünk, sajnos a ziccereinket nem tudtuk értékesíteni, utána pedig az ellenfél tíz perc alatt kétszer is megbüntette a hibáinkat. A második félidőben tudásunkhoz mérten mindent megtettünk, négy csatárral támadtunk, be is szorítottuk őket, egy szögletből azonban megkaptuk a mindent eldöntő találatot. Megtettünk mindent, ám közelről, távolról, fejesből, pontrúgásból, akcióból sem tudtunk gólt szerezni, minden csapat életében van ilyen, amikor semmi sem sikerült. Nekünk ez ma jött el.

Perutz FC: Keserű - Farkas D. (Irmes 46.), Dóczi, Nagy T., Böröczky - Baldauf, Hanzl (Farkas B. 46.), Szilágyi, Kalász, Zsirai - Szabó Zs. (Benecz 74.), vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Herold Trans Ménfőcsanak: Sánta - Kerékgyártó, Czanik (Jakab 68.), Németh L., Serfőző (Böcskey 83.), Kelemen, Németh B., Szalai, Kószás, Nagy B., Koncsag (Szabó 79.), asszisztens edző: Weitner Ádám.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!