Megérkeztek az első okospadok Pápára


2019-09-13 16:11:59  | cikk: Babos Petra  | 


Megérkeztek az első okospadok Pápára főképe
Két okospadot helyeztek el ma a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium előtt. Az okospadokon lehet internetezni és telefont tölteni.
-Az okos eszközök megrendeléséről és telepítésről már korábban is beszéltünk. Amikor a Kossuth utca tervdokumentációinak a megrendeléséről volt szó, elmondtam, azt szeretnénk, hogy a Kossuth utca „okos” utca lenne, tehát okos eszközök legyenek telepítve rá, illetve a belváros több pontjára. Nem volt olyan egyszerű ezeket beszerezni, mivel sokáig csak prospektusokban láthattunk, mivel nem volt belőlük az országban.
Ma sincs belőlük sok, tudomásom szerint 80 darab van az országban, s abból kettő Pápán található. Mi azt gondoljuk, ezeknek a padoknak az elhelyezése egy folyamat kezdetét jelenti, ami összefügg a Fő téri wifi telepítésével is, hisz ugyanazt a világot idézzük meg. Az okospadok ezen a környéken képesek szolgáltatást nyújtani. És hogy miért éppen a Petőfi Gimnázium elé kerültek? Akik sokat járnak ezen a környéken, tudják, hogy a petőfisek a Bakony-ér hídjánál szoktak beszélgetni iskola kezdés előtt és a befejezése után is, amivel semmi probléma nincs. Mi azt gondoljuk, hogy az iskola előtt is tökéletes helyszín lehet a baráti társaságoknak a beszélgetésre, így a petőfiseket egy ilyen fajta infrastruktúrával szolgáltuk ki, illetve bárki eljöhet ide, s használhatja a padot - emelte ki a polgármester, aki hozzátette, szeretnék, ha az okospadok megjelenése egy korszak kezdete is lenne. Szeretnének a jövőben egy Pápa applikációt fejleszteni, ami minél több szolgáltatással áll elő az itt lakóknak és a turistáknak.
-Hamarosan egy felhívást fogunk közzé tenni, egy pályázati felhívást, amiben arra szeretnénk rábírni a fiatalokat, hogy gondolkodjunk arról közösen, hogy milyen tartalma legyen egy ilyen applikációnak. Beszéljük meg, mit rendeljünk meg a fejlesztőktől, s amit közösen kigondoltunk, azt fogják majd átadni nekünk.
Bognár Anita, intézményvezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes köszönetét fejezte ki a padokért, s elmondta, biztos abban, hogy a diákok is örömmel fogják birtokukba venni az új okos eszközöket.
A padokat a Pápai Platán Nonprofit Kft. forrásaiból vásárolták, az értékük nettó 1,1 millió Ft.
Padok még fognak érkezni, olyanok is, amelyeken monitor is lesz, s amelyek alkalmasak lesznek hirdetések elhelyezésére. S a hirdetési felületek értékesítéséből beérkező bevételekből tudják fenntartani a padokat, hiszen a wifi szolgáltatásért fizetniük kell.
A padokat természetesen figyelik, a pad jeleket ad, így digitális ellenőrzés alatt állnak.
A további padok elhelyezésére várják a lakosság ötleteit, javaslatait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!