Fideszes jelöltek a Pápai Polgári Körben


2019-09-12 23:49:46  | cikk: HuHa  | 


Fideszes jelöltek a Pápai Polgári Körben főképe
A Pápai Polgári Kör dr. Áldozó Tamás polgármestert, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét és képviselőjelölt társait hívta meg szeptemberi összejövetelére. A találkozót ma este tartották az Ipartestület székházában, a nagyterem megtelt érdeklődőkkel, szimpatizánsokkal.
Dr. Dancs Ferenc, a kör elnöke

A kör elnökének köszöntő szavai után dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő szólt az egybegyűltekhez, felidézte az elmúlt évtizedek fejlődését, a megálmodott és aztán megvalósított fejlesztéseket, majd bemutatta dr. Áldozó Tamás polgármester, polgármesterjelölt életútját, politikai pályafutását. Mint mondta, hosszú időn keresztül dolgoztak együtt a város élén, és jól megértették egymást. Dr. Áldozó Tamást kreatív, előregondolkodó, jó ötletekkel rendelkező és következetes emberként és politikusként jellemezte.
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mutatta be dr. Áldozó Tamást

Az országgyűlési képviselőt követően dr. Áldozó Tamás mutatta be képviselőjelölt társait, akikről úgy fogalmazott, könnyű volt a csapatot összeállítani, hiszen azonos értékeket vallanak és egyként hisznek a város erejében, fejlődésében. A polgármester, polgármesterjelölt köszönetet mondott azoknak a képviselőknek, akik most tagjai a testületnek, de októberben már nem indulnak újra, így Császár Endrének, dr. Hermann Istvánnak, Máté Istvánnak és dr. Péntek Árpádnak. Hangsúlyozta, ők több cikluson keresztül dolgoztak a városért, munkájukra, tapasztalatukra a jövőben is számítanak.
A polgármester egyesével is bemutatta a jelölteket, képünkön Szabadkai Verita, dr. Töreki-Vörös Ibolya és Bocskay László

A most induló jelölteket egyesével is bemutatta, hangsúlyozva, hogy a társaság sokoldalú, az élet minden területét képviselik és a saját szakterületén mindenki bizonyított, ismert és elismert személyiség. A képviselőjelöltek néhány mondatban bemutatkoztak és arról szóltak, melyek azok a célterületek, ahol tudásukkal leginkább hozzá tudnak járulni a város fejlődéséhez.
Régi és új jelöltek is vannak a csapatban, képünkön Németh Zsolt és venczel Csaba

Németh Zsolt, a Türr István Gimnázium igazgatója, a csapat egyik új tagja, bemutatkozásában elmondta, nagyon régóta ismerik egymást dr. Áldozó Tamással, még abból az időből, amikor a polgármester pedagógusként dolgozott a gimnáziumban. Gyorsan megtalálták a közös hangot, azonos értékeket képviseltek, jól tudtak együtt dolgozni és a labdarúgás is összekötötte őket. A Bocsor lakójaként jól ismeri a városrészt, iskolaigazgatóként pedig sok kapcsolata van a borsosgyőri és kéttornyúlaki családokkal is. Hozzátette, megtiszteltetés volt számára a polgármester felkérése a képviselőjelölti feladatra és bízik abban, hogy támogatják a választópolgárok.
Németh Zsolt, a Türr-gimnázium igazgatója a Bocsor, Borsosgyőr, Kéttornyúlak jelöltje

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója, - tőzsgyökeres belvárosi lakos -, aki szintén új jelöltként indul (az 1. számú választókerület, a Belváros jelöltje), arról szólt, munkája kiemelt részét a közösségek fejlesztése teszi ki, ebben két lakótelepi projekt is segíti intézményét, és képviselőként is a közösségformálás terén szeretné segíteni a várost.

Az ugyancsak új jelöltként (Felsőváros) induló dr. Vaitsuk Mária gyermekgyógyász háziorvos bemutatkozó szavaiban elmondta, 30 éve él Pápán, 30 éve figyeli a város fejlődését és 30 éve dolgozik a kisgyermekekért. Úgy fogalmazott, a város fejlődése elismerésre méltó és örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy képviselőjelöltként csatlakozzon a Fidesz csapatához és ha elnyeri a választók bizalmát, a testület tagjaként is részt vegyen Pápa további fejlesztésében.
-Hiszen a városunkban és hiszek a gyermekeinkben - fogalmazott.
dr. Vaitsuk Mária gyermekgyógyász háziorvos is új jelöltként indul. Mellette Zsegraics Gyula

Dr. Guias János Zsolt, a kórház belgyógyász-kardiológusa is első alkalommal méretteti meg magát képviselőjelöltként. Mint mondta, meglepte dr. Áldozó Tamás felkérése, de miután megismerte a város jövőjére vonatkozó terveket, úgy érezte, ezekért az elképzelésekért érdemes képviselőként is dolgozni, így vállalta a jelöltséget. Ő a Vajda Péter lakótelep és a Tókert egy részének jelöltje, dr. Áldozó Tamás körzetében indul.

A közlekedési szakterület elismert szakembere Bakos László, a Volán munkatársa is új jelöltként lépett be a Fidesz-KDNP csapatába, a tókertieket kívánja képviselni a jövőben. Elkötelezett lokálpatriótaként él, nagy érdeklődéssel fordult mindig a város ügyei felé és a település fejlődését kívánja szolgálni testületi tagként is - mondta el bemutatkozásában. Hozzátette, nemcsak közlekedési területen, minden más vonatkozásban is szeretné segíteni a város életét.
Unger Tamás alpolgármester mellett két új jelölt, Bakos László és dr. Guiás János Zsolt (jobbról balra)

Dr. Áldozó Tamás polgármester, polgármesterjelölt az összejövetelen úgy fogalmazott, jó csapata van, egy jó csapat tagja és ezzel a csapattal nagy feladatokat tudnak megoldani.
-Mi egy csapat vagyunk, mert a belső értékek hoztak össze bennünket. Azt látjuk, hogy a világ dolgai jól mennek, Magyarország dolgai jól alakulnak és ennek a városnak olyan esélyei vannak, amik korábban talán még soha nem voltak. Nekünk ezekkel az esélyekkel élnünk kell. Ezzel a csapattal bátran tervezhetünk, akár több ciklusra is. Nagy erőt érzek ebben a csapatban, főként az új jelöltekben és azt látom, hogy az a lendület, mellyel ők beléptek ebbe a kampányba, az a pápaiakkal való találkozásban megtöbbszöröződött. Örömmel mondják el, hogy jó találkozásaik vannak és sok bíztatást kapnak. Ennek a csapatnak a tagjaként optimista, derűlátó vagyok - emelte ki és önmagáról röviden fogalmazott:
-Ha egy mondatban kell meghatároznom magam a közösség előtt, hogy én ki vagyok, azt mondom: én pápai vagyok!
Dr. Áldozó Tamás: Én pápai vagyok!

A polgári kör összejövetelén a Fidesz-KDNP jövőre vonatkozó elképzeléseiről is szó esett. Az Esterházy2035 programról, mely egy 15 éves fejlesztési koncepciót jelent, dr. Áldozó Tamás beszélt. Érdeklődésünkre elmondta, eddig az első 8 pontot ismertették, az egyharmada még hátra van, azok is tartalmaznak újszerű megközelítéseket, meglepetéseket.
-Azért fontos, hogy ilyen időtávra tervezzünk, mert folyamatokat kell látni, túl kell lépni az önkormányzati és eu-s ciklusokon. Világos jövőképet kell adnunk, azt a jövőképet kell meghatározni, hogy milyen városban szeretnénk élni, milyen várost szeretnénk átadni a gyermekeinknek, milyen városban szeretnénk megöregedni. Fontos a vízió, hiszen ez összerendezi, egy irányba tereli az akaratot. Úgy kell keresni a lehetőségeket, hogy ezeket a célokat meg tudjuk valósítani, ha a pápaiak egyetértenek ebben.
Sok érdeklődő hallgatta meg a jelölteket és a Fidesz-KDNP programját

Hangsúlyozta, a 15 évre szóló terv nem azt jelenti, hogy nem tudják holnap mit akarnak csinálni, hiszen 2020-2021-ben közel 9 milliárd forintot fognak elkölteni, pontosan meghatározott menetrend szerint. Ezek már elnyert források, a következő két év beruházásokkal zsúfolt.
-Mindezek mellett 2022-2023 már a tervezőasztalon van, tehát onnantól kell kezdenünk gondolkodni - emelte ki, példaként említve, hogy 1998-ban dr. Kovács Zoltán akkori polgármesterrel nézték a rendezési tervet, melyen kis foltként jelölték, hol lesz az új strand.
-Akkor hittük is meg nem is. Akkor például a belváros még nem volt csatornázva, de ezt örököltük. És aztán 5 évre rá átadtuk a Várkertfürdőt. Óriásit tudtunk előre lépni! Tehát, amikor valaki azt mondja az Esterházy2035-re, hogy ismeretlen foltokat lát a térképen, lehet, hogy azok 5 év múlva már megvalósult programpontok lesznek. És hiszünk abban, hogy 10 év múlva még inkább, 15 év múlva pedig teljesen így lesz.
A Pápai Polgári Kör minden kampány idején segítette a Fidesz-KDNP jelöltjeit
 
Mint mondta, az egyes programelemekkel kapcsolatban már megkezdték az egyeztetéseket, keresik a lehetőségeket, milyen irányba kell lobbizni külső forrásért, feltérképezik azokat a kapcsolatokat, amelyek segíthetnek a megvalósításban és meghatározzák a sorrendet is. Hozzátette, néhány hónapon belül is lesznek olyan bejelentések, melyek már a tervek megvalósításával kapcsolatosak lehetnek, de ezzel nem kívánnak kampányolni.

Képek:


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!