A jövő fotós reménységei


2019-09-12 21:16:07  | cikk: ha  | 


A jövő fotós reménységei főképe

Horváth Géza E-MAFOSZ fotóművész, operatőr Dr. Hermann István könyvtárigazgató kezdeményezése alapján indított fotószakkört a környékbeli általános iskolákban öt évvel ezelőtt. Tavaly először kiállítást is szervezett a gyerekek képeiből a városi könyvtárban, mely nagy siker volt. Épp ezért úgy döntött, hogy idén is összeállít egy anyagot. ebben az évben Homokbödögén, Ugodon, Nyárádon, Bében és Lovászpatonán tartott foglalkozásokat. Iskolánként 6-7 tanuló vett részt a szakkörön. A kezdeményezést a megyei könyvtár támogatta. 


Horváth Géza elmondta, hogy a gyerekek minden iskolában rendkívül lelkesek voltak, nagyon élvezték a szakkört, ahol természetesen nemcsak elméletet sajátíthattak el, hanem a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. A tanulók elsősorban a falujukat szerették volna bemutatni, meg persze portrékat, makró felvételeket készíteni. Felhívta a diákok figyelmét arra, hogy mindig ügyeljenek a helyes képkivágásra és a háttérre, ugyanis annak hatalmas szerepe van, ha zavaros a háttér, az elrontja a legjobb képet is.

Dr. Hermann István nyitotta meg a tárlatot

A tárlat az "Első kiállításom" címet kapta. A bemutatkozó anyagok igazán figyelemreméltóak, a gyerekek nem csupán jól megkomponált fotókat készítettek, de jól elkapott pillanatokat is láthatunk a képeken. Letisztult művek, melyeket főként telefonokkal készítettek a diákok, de megtanulták, hogy a zsebben hordozható technika sem mindenható, a jó képhez kell a tudás is.
Dr. Hermann István igazgató nyitotta meg a kiállítást, aki szólt a fényképezés hőskoráról, valamint a technikai fejlődésről is. Annak nagyon örült, hogy a 32 szakkörös 54 képét bemutathatják, s az még örvendetesebb, hogy ennek majdnem duplája volt az első körben, s azok is méltók lettek volna a közönség figyelmére, nehéz volt tehát a válogatás.

A tárlat a Jókai Mór Városi Könyvtár udvari épületében, a közösségi térben kapott helyet, ahol október 10-ig tekinthető meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!