Elkészült a Refi konyhája és ebédlője


2019-09-11 23:07:45  | cikk: ha  | 


Elkészült a Refi konyhája és ebédlője főképe

2018 nyarán kezdődött el a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakgimnáziuma és Diákotthona konyhaépületének energetikai felújítása, valamint a főépületet napelemes rendszerrel szerelték fel. A beruházást a fenntartó, a Dunántúli Református Egyházkerület finanszírozta. A rekonstrukciós munkálatok a bontással kezdődtek, szinte csak a falak maradtak meg, hogy a végeredmény megfeleljen a XXI. századi igényeknek.

A környék legmodernebb konyhája most a Refié

A konyhaépület bejárata átkerült az északi oldalra, az ajtóhoz közel pedig felszerelték a régi refis harangot, amit meg is lehet kongatni. Az ebédlő a Jókai utca felől is megközelíthető. A konyhaépület korábban két szintet foglalt el, alul a konyha, felül az étkező kapott helyet. Most a földszinti részbe lépve tágas ebédlő és a konyha fogadja az érkezőt, hisz az optimális helykihasználásnak és a tényleg legkorszerűbb, helytakarékos, átgondolt elrendezésű gépekkel felszerelt konyhának köszönhetően egy szinten elfér a két funkció. A konyha hatszáz adag étel elkészítésére alkalmas, az L-alakú ebédlőben pedig 174 fő tud egyszerre étkezni.

Ebben a nagy térben kap majd helyet A. Tóth Sándor bábkiállítása

Az emelet új funkciót kapott. Itt alakítottak ki egy külön termet a robotika oktatásához, van egy osztályterem, s a festő tanszakos növendékek is ide költöznek a kicsi udvari helyiségből, lesz hely raktározásra és adottak lesznek a feltételek az alkotáshoz. A táncosoknak is jutott egy helyiség itt, amely alkalmas lesz a viseletek tárolására. A felső szinten kialakítottak egy nagy közösségi teret is: itt kap helyet A. Tóth Sándor bábkiállítása egy bábszínpaddal, kamaraelőadásra is alkalmas lesz ez az aula. A tárlat a tervek szerint még idén elkészül.

A főépületre felkerült a napelem, működik a rendszer

Baráth Julianna igazgató elmondta, hogy nem csupán a gimnazisták étkeznek a korszerű ebédlőben, hanem a református intézmények munkatársai és a Gyurátz iskola tanulói is. A közeljövőben terveik szerint visszaáll a régi rend, és tudnak majd fogadni külsős ebédigényeket is a Refi konyháján.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!