Vízparti közönségtalálkozó


2019-09-11 11:40:55  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Vízparti közönségtalálkozó főképe
A Pápa és Vidéke Horgászegyesület meghívására Erdei Attila világbajnok tartott feeder bemutatót az egyesület nagyteveli víztározóján.

A magyar horgászsport egyik kiemelkedő alakjaként tartják számon Erdei Attilát, aki több országos bajnoki cím mellett 2012-ben Belgiumban ülhetett fel a világ trónjára. Egyéni világbajnoki címe mellett csapatban ugyanezen a versenyen második helyezést szerzett. A finomszerelékes feederezés utazó nagyköveteként tartják számon, aki a Pápához közeli település taván készségesen válaszolt az érdeklődők kérdéseire, nem mellesleg pedig a beetetés után mindössze 55 másodpercre(!) volt szüksége, hogy az első hala horogra akadjon.

-A feeder horgászat napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő, leginkább kedvelt horgászati módszere, Angliából származik. A horgászat ezen ágát elsősorban eredményessége miatt kedvelik sokan. A feederezés a fenekező horgászat egy lefinomított módszere - avatott be a szakág ismeretébe a világbajnok. - Két részre szoktam bontani a feederezést: az egyik, a pontyhorgászatból jövő method feeder horgászat, amelyhez gyakorlatilag célzottan inkább nagyhal horgászathoz alkalmas eszközöket használunk. A másik oldal a hosszú előkés szerelék, amellyel kisebb testű halakat lehet kifogni. Hazánkban körülbelül 15 éve terjedt el, azóta rengetegen hódolnak ennek a sportágnak, ezzel együtt egyre nagyobb létszámú és komolyabb versenyeket rendeznek szerte az országban.

Attila elmondta, az idei év is bővelkedett sikerekben, hiszen a válogatott tagjaként Dél-Afrikában megnyerték a nemzetek világbajnokságát. A magyar klubcsapat bajnokságon a Maros Mix-WalterLand Team 2018-ban nagy fölénnyel hódította el az első helyet, ami azt jelentette, hogy idén ők képviselhették az országot Portugáliában a Feeder Klub Világbajnokságon.

- A Cabecao-i pálya az időjárásnak köszönhetően hektikus volt, a felső szektorokban a snecizés volt a megoldás, de szorgos munkával, jó szektorhelyezéseket elérve első helyezést szereztünk. Korábban erre soha nem volt példa, hogy egy ország a nemzetek és a klubcsapatok világversenyén is első helyezést érjen el, büszke vagyok a csapatra.

Erdei Attila hozzátette, évente nagyjából 300 napot tölt vízparton, így sajnos kedvtelésből pecázni egyre kevésbé ér rá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!