Válogatott tagságot szereztek az atléták


2019-09-11 09:31:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Válogatott tagságot szereztek az atléták főképe
Új egyesületi csúcs született és két válogatott helyet szereztek a nyár végi, ősz eleji versenyeken Pápai Atlétikai Club kalapácsvetői.

A nyári sikeres időszak után augusztus végén Szombathelyen álltak dobókörbe a klub atlétái, akik a Németh Pál Emléknapon újonc, serdülő, junior és felnőtt korosztályokban igyekeztek minél messzebbre dobni a szert.

- Szép eredményekkel tértünk haza a vasi megyeszékhelyről - mesélte Varga Patrik, a PAC edzője. - Az ifiknél Sztupák László (68.13 méter) második lett, serdülőink pedig felversenyeztek a nagyobbak közé, Füredi Dániel egyéni csúccsal (66.24) harmadik, Tóth Richárd Soma hatodik (59.91) lett. A versenynapon a legjobb eredmény Füredi Dániel nevéhez fűződik, aki a serdülő mezőnyben a négy kilogrammos kalapácsot 77.03 méterre dobta, amivel nemcsak megnyerte kategóriát, hanem új egyesületi csúcsot is felállított. Ugyanitt Tóth Richárd Soma a dobogó második fokára állhatott fel (67.65).

Szeptember első hetében a budapesti Lantos Mihály Sport Központ a serdülő magyar liga döntőnek valamint a szuperliga döntőnek adott otthont. A PAC-os sportolók dupláztak, hiszen Füredi Dániel jó formája erre a bajnokságra is kitartott és ismét a dobogó legfelső fokára szólították (76.96), Tóth Richárd Soma ezüstéremmel gazdagodott (64.97). A szuperliga fináléjába Nagy Gergely hetedik legjobb eredménnyel került, végül nyolcadik helyezést szerzett (64.74). Az elmúlt hetek utolsó viadalát Székesfehérváron rendezték.

- Ez egy válogató verseny volt a szeptember 28-án, Szlovéniában megrendezésre kerülő nemzetközi megmérettetésre - folytatta Varga Patrik. - Mint később kiderült, a pápai atlétika számára történelmi volt ez a verseny, hiszen a srácok olyan jól teljesítettek, hogy egyesületünket és hazánkat két sportolónk képviselheti kalapácsvetésben egy nemzetközi megmérettetésen, amire korábban nem volt példa. A válogató versenyen Füredi Dániel (76.77) és Tóth Richárd Soma (66.48) eredménye is elegendő volt, hogy tagjai lehessenek az U16-os magyar válogatottnak. Gratulálok a tanítványaimnak, folytatjuk a munkát - zárta beszámolóját a fiatal tréner.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!