Készülnek a kisebbségi önkormányzati választásra


2010-06-09 20:02:01  | cikk: mo  | 


Megtartotta soron következő ülését a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat. Az első napirendi pontban a képviselők a kisebbségi önkormányzat költségvetésének módosításáról döntöttek. Keller Ludmilla elnök elmondta, 170.730 forint feladatalapú támogatást nyertek, e mellett két rendezvényre, a népirtással kapcsolatos megemlékezésre és az Örmény Köztársaság megalakulásának tiszteletére szervezett programra összesen mintegy 150.000 forintot nyert a kisebbségi önkormányzat.
Az elnök beszámolt az örmény genocídium, vagyis népirtás emlékére rendezett program sikeréről. Hozzátette, a rendezvényt a Nagytemplomban tartották, mely ezúttal zsúfolásig megtelt.
Az ülésen szó esett az Örményországban tett szakmai út tapasztalatairól. Keller Ludmilla kérdésünkre elmondta, a Veszprémi Örmény Kisebbségi Önkormányzat szervezésében május 23-tól 7 napot töltött Örményországban, ahol több, a világ más országaiban élő örménnyel ismerkedett meg. Az elnök úgy látja, a jövőben együttműködés valósulhat meg a világban oly nagy számban élő örmény diaszpórával, mely elsősorban cserelátogatásokban testesülne meg.
Vegyes ügyek keretében tárgyalták a 2010 őszén esedékes kisebbségi önkormányzati választásokra való felkészülés mikéntjét és a szeptemberre tervezett programokat. Július 15-ig kell felvetetnie magát a kisebbségi választói jegyzékbe annak, aki részt akar venni az októberi települési kisebbségi választáson. Az induláshoz 30 érvényes aláírás szükséges, az elnök tájékoztatása szerint a Pápai Örmény Kisebbségi Önkormányzat eddig 15 ajánlást gyűjtött össze.
A kisebbségi önkormányzat szeptemberben két rendezvényre készül. Megemlékeznek az Örmény Köztársaság kikiáltásának évfordulójáról és szerveznek egy ún. Gasztronómiai Napot is.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!