Felhős ég és felhőtlen szórakozás - Borszombaton is fergeteges hangulat


2019-09-08 14:01:20  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Felhős ég és felhőtlen szórakozás - Borszombaton is fergeteges hangulat főképe
Pápa Város Fúvószenekarának műsorával vette kezdetét a borszombati műsorok sora a Pápai Csülök- Cicege- és Borfesztiválon. A város közkedvelt fúvószenekara indulókkal, filmzenékkel és közismert dallamokkal szórakoztatta a fesztivál közönségét, akik vastapssal jutalmazták a fesztiválsátor színpadán zenélő fúvósokat. Horváth Adrián karnagy hírportálunknak elmondta, Pápa Város Fúvószenekara rendszeres résztvevője a bornapoknak, ahol mindig a vidámabb arcukat mutatják. Így volt ez most is, inkább könnyedebb műfajú zenékkel készültek. A karnagy mosolyogva megjegyezte, a borfaluban mindig nagyon jó a hangulat, ami részben a jó boroknak és az ízletes ételeknek is köszönhető. A fúvószenekar tagjai mindig örömmel játszanak az Esterházy-kastély udvarán, hiszen remek itt az akusztika. A fesztiválsátor azonban ebből a szempontból más, de a kastélyudvaron így is öröm zenélni.

A pápai fúvósok mindig örömmel jönnek az Esterházy-kastély udvarára

A nagysikerű fúvós műsor után a Gráciák léptek színpadra. A borfesztivál népes közönsége együtt énekelte a közkedvelt dallamokat az énekesnőkkel. A borfalu közönsége az esti nagykoncert előtt harmonikamuzsika mellett fogyaszthatták a faházakban kínált ízletes borokat és pálinkákat, emellett a csülökételeknek, a cicegének, a finom réteseknek és a kürtőskalácsnak is nagy sikere volt. Ottjártunkkor a leghosszabb sor a palkonyai Mokos Családi Pincészet faháza előtt állt. A Villányi Borvidéket képviselő borászat nedűit Bognár Sára kínálja az érdeklődőknek. Mint mondta, 15 hektáros szőlőterületen és 70 hektáros gyümölcsösben gazdálkodnak. A Pápai Csülök- Cicege- és Borfesztiválra egyrészt a hagyományos villányi borokkal érkeztek, vörösborokat, rozékat és fehérborokat is kínáltak, emellett nagy sikere volt a pincészet különleges gyümölcsborainak. Különlegesnek számít a málna- és a pirosribizlibor, a legkedveltebb pedig az eper- és a meggyboruk.

Népszerűek a Mokos Családi Pincészet gyümölcsborai

Bognár Sára elmondta, a gyümölcsborokat a hölgyek fogyasztják szívesebben, de van egy száraz meggyboruk, amely kifejezetten férfiaknak ajánlanak, a fesztiválon kínált csülökételekhez pedig pincészetük vörösborait ajánlja elsősorban. A Mokos Családi Pincészet visszatérő vendége a pápai borfesztiválnak. Nagyon szeretik a rendezvényt, csodálatos helyszínnek tartják az Esterházy-kastély udvarát és örömmel tapasztalják, hogy a pápaiak nagyon szeretik a boraikat. Borszombatra ismét megnyitotta kapuit az Esterházy-kastély foglalkoztató termében Marcsi néni kézműves műhelye. Horváthné Bátor Máriától megtudtuk, szombaton perecet sütöttek és fakorongokból baglyokat készítettek a kézműves kedvű gyerekek. Az alkotni vágyó családok vasárnap sem maradnak elfoglaltság nélkül, Marcsi nénivel borkiflit süthetnek és cicás faliképeket készíthetnek.

A Balkan Fanatik volt a nap sztárfellépője

A Nagytemplom harangja éppen nyolc órát ütött, amikor a Balkan Fanatik a pápai közönséget köszöntötte a kastély előtt felállított nagyszínpadról. Yorgos és Lepe a koncertet megelőzően mosolyogva emlékezett vissza a zenekar 2012-es pápai koncertjére, amikor a kastély udvarán felállított fesztiválsátorban léptek a közönség elé. A népdaloknak új életet adó formáció megálmodói elismeréssel szóltak Pápa városról és a fesztivál helyszínéről is. A koncert előtt nem volt lehetőségük megkóstolni a borfesztivál étel- és italkínálatát, de azt mondták, a koncert után mindenképpen körülnéznek a borfaluban. A közönség nagy szeretettel fogadta a zenekart, az első pillanattól együtt énekeltek a művészekkel és hatalmas tapssal jutalmazták az egyes zeneszámokat. S bár a koncert második részében már valóban az eső esett és nem a szemünk könnyezett, a hallgatóság kitartóan táncolt, énekelt és tapsolt tovább a színpad előtt. A hatalmas sikert aratott Balkan Fanatik koncert után a program a fesztiválsátorban Batánovics Lili és a True Smile Jam Band műsorával folytatódott. A borfalu késői látogatói a Pápai Huszár Egyesület Zenekarával mulathattak együtt, akik hajnalig húzták a talpalávalót. Borvasárnap színpadra lép a Pápai Musical Stúdió, ismét lesz harmonikamuzsika, este pedig a Boban Markovic Orkestar ad koncertet.     

Képek:


Címkék: borfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!