Soós Imre az ellenzéki összefogás 7. számú választókerületének jelöltje


2019-09-06 06:40:02  | cikk: Babos Petra  | 


Soós Imre az ellenzéki összefogás 7. számú választókerületének jelöltje főképe
Sajtótájékoztató keretében mutatta be Grőber Attila, az ellenzéki együttműködés polgármesterjelöltje a Közösen a városért ellenzéki együttműködés 7. számú választókerületének új jelöltjét, Soós Imrét. Grőber Attila a jelöltről elmondta, pedagógus, 30 éve él Borosgyőrön, s aktívan részt vesz a helyi közéletben.
-Nagy megtiszteltetés nekem ez a felkérés, annak ellenére, hogy mindig nyüzsgő életet éltem. Mindig közösségben dolgoztam, minden ügy mellé odaálltam. Azt ígérem, hogy a jövőben Borsosgyőrön, Kéttornyúlakon és a Bocsor lakótelep és környékén aktívan fogok dolgozni, a körzet minden lakója megtalál majd, elérhető leszek számukra - mondta Soós Imre.
Grőber Attilától megtudtuk, az ajánlóíveket leadták, jelöltjeiket a Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette, s erről megkapták a határozatot is. Ezt követően Grőber Attila megkezdte programjuk bemutatását.
-Az én programomban csak olyan dolgok szerepelnek, amelyeket az itt Pápán leélt 30 évemből következik. Úgy gondolom, nemcsak az építészeti projektek bemutatása a lényeges, persze egy jó program tartalmaz fejlesztéseket, beruházásokat, de legalább annyira jelentős, hogy ha egy városvezető formálni szeretné a városban élők szemléletét, gondolkodását, s segíteni szeretné az itt élők mindennapjait, észrevéve, hogy ki szorul támogatásra, mert a város nemcsak épületek, utcák együttese, hanem az itt élők élete, lelke is benne van a városban. Én ilyen programot szeretnék -emelte ki Grőber Attila.
-Az első programom neve: A jövő nemzedékért program, aminek az elemei a következők: Az első a pálkövei ifjúsági tábor felújítása és fejlesztése, hiszen a tábor tulajdonjogának nagy része Pápa Város Önkormányzatáé, vagyis több mint 70 százalék. A szülőknek egyre nagyobb gondot jelent a diákok nyári elhelyezése, s nagyon sok gyermeknek nincs lehetősége a Balatonon nyaralni, miközben egy nagyon jó adottságokkal rendelkező tábor van az önkormányzat tulajdonában. 2020-tól táborozási programot hirdetünk a pápai általános iskolás és középiskolás diákoknak. A táborozás költségeit álljuk, a kísérő pedagógusok tiszteletdíját biztosítjuk. A táborozási programhoz pályázat útján lehet kapcsolódni. A fejlesztés második üteme a tábor felújítása. Ez nagy beruházás, biztosan eléri majd a 100 millió Ft-os nagyságot.
Második eleme a Jövő nemzedékért programnak a Döbröntei turistaház fejlesztése, felújítása.
-A döbröntei turistaház sorsáról az előző testületi ülésen döntött a testület, én azonban az előterjesztést nem szavaztam meg, mert akkor is teljesen más elképzeléseim voltak a turistaházzal kapcsolatban. Én nem apartmanokat szeretnék a döbröntei turistaházban, én azt a pápai gyermekek érdekében hasznosítanám. Először is felújítanám a turistaházat, hogy alkalmas legyen a közösségek befogadására. A turistaházban tematikus táborokat fogunk szervezni a pápai diákok számára a nyári időszakban. Ennek költségeit az önkormányzat finanszírozza. Sport, környezetvédelmi, nyelvi, irodalmi, képzőművészeti, rajz, zenei, tánctáborok kapnak helyet itt. A döbröntei turistaházat erdei iskolaként is lehetne használni, kihasználva a terület adottságait, a turistaház kedvező fekvését, s a következő évben tovább bővítjük a szolgáltatásokat, növelve ezzel a férőhelyek számát. Közép-és hosszútávon a malom épületét is felújítjuk. Iskolákat is felújítunk, vagyis a Weöres iskola rekonstrukciója és a Türr Gimnázium felújítása meg fog történni a következő öt évben. Jövőnk van Pápán ösztöndíj program, ez tehetség ösztöndíj az általános iskolák 5-8. osztályosainak, a középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulóknak, meghatározott területeken, s azt várjuk cserébe, hogy az ösztöndíj időtartamával azonos ideig képzettségüknek megfelelően Pápán helyezkedjenek el a hiányszakmákban. Így az orvosok, óvónők, diplomás ápolók számára biztosítunk ösztöndíjat. Az nem lehetséges, hogy Pápa, ami valamikor az óvónőképzés központja volt, óvónő hiánnyal küzdjön - emelte ki Grőber Attila, aki hozzáfűzte, a Jövő nemzedékéért program ötödik eleme a városi tehetséggondozó program.
-Ebben a városban nagy számban vannak okos, figyelmes tanárok, akik példát mutatnak önzetlen emberségből. Ők azok a pedagógusok, akik küldetést teljesítenek. Az általuk teremtett légkör lehetővé teszi, hogy a tehetséges gyerekek kibontakozzanak. Ezeknek a tanároknak a hitét szeretném a köz szolgálatába állítani, s elkezdeni a városi tehetséggondozó programot. A tehetséggondozás társadalmi ügy, amiből a város és az ország is profitálhat. A programra szükség van, hiszen egyre több tehetséges általános iskolás diák nem pápai középiskolát választ a továbbtanulás színhelyéül. Ezeket a tehetséges gyerekeket meg kell őriznie a városnak. Mi megalapítanánk a városi tehetség tanácsot, amely összefogja a tehetségsegítő kezdeményezéseket, bevonva a szakmai élet, a gazdaság szereplőit. Létrehozzuk a városi tehetséggondozó munkaközösséget, amelyben a közös gondolkodás lehetővé teszi a tehetséggondozást. A Pápai Tankerületi Központtal tehetségfejlesztő központot alakítunk ki Pápán. Tanulj tovább program szerint 2020-tól emelt szintű érettségi és meglévő középfokú nyelvvizsga szükséges a továbbtanuláshoz, melyek megszerzése sokaknak nehézséget okoz. Ezért szintén azt kezdeményezem, hogy kössünk együttműködést a Pápai Tankerületi Központtal, s támogassuk, a Tanulj tovább programot 5 millió Ft-os önkormányzati támogatással. Ebben azok vehetnek részt, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel vagy középszintű nyelvvizsgával és azok, akiknek a tanulmányuk utolsó két évében a nyelvi órák száma kevesebb, mint négy és az iskolájuk nem tud biztosítani megfelelő számban emelt szintű foglalkozást. A jövő a tudásé, tudásalapú társadalmat, tudásalapú várost szeretnék - mondta el Grőber Attila, akitől megtudtuk, programjának további részét a későbbiekben mutatja be.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!