Hong Lung Ch’uan Tao OB: Kilenc pápai induló


2010-06-09 09:41:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hong Lung Ch’uan Tao OB: Kilenc pápai induló főképe
Június 5-én Budapest adott otthont a Budapest Open Hong Lung Ch’uan Tao Kung Fu Nyílt Országos Bajnokságnak. A verseny fővédnöke Si Jo Márton László, a Hong Lung Ch’uan Tao Kung Fu alapító mestere volt, a versenybizottság elnöke Si Gung Pataki Ferenc, a verseny koordinátora Si Gung Kasza László mester volt. Mivel a kung-fu harcosokon kívül más stílusbeliek is leadhatták a nevezésüket, így a pápai Fighting Force SE kick-boxosai is megmérettették magukat. A versenyről Kasza László számolt be.
- Jó iramú mérkőzéseket láthatott a szurkoló közönség, néha nagyobb indulatokkal is. Kicsit beárnyékolta az összecsapásokat, hogy ahol nem volt kellő számú induló, a versenybizottság néhány kategóriát összevont. A korhatárok miatt is akadt néhány érdekesebb mérkőzés, ebből néhány a pápaiakat is érintette. Gyerek kategóriában ketten jutottak a legjobb négy közé, sőt a 10 éves Kasza Krisztián révén esélyünk volt az aranyra is, ám ellenfele a budapesti Homok Péter tapasztalatban és súlyban nagyobb volt, így a pápai fiúnak nem volt sok esélye.
A kadett lány kategóriában Székelyföldi Dzsenifer egészen a fináléig menetelt, ottani ellenfele súlyban, korban és rutinban is Dzseni fölött állt, élete első versenyén szép eredménynek számít az ezüstérem. Kadett fiú kategóriában Gárdai Ádámnak és Mizsei Mihálynak is a négy közé jutásért keményen meg kellett küzdenie, Mizseinek extra menetet is elrendeltek, végül mindketten bekerültek a fináléba. Itt egymással kellett megmérkőzniük, mivel Mizsei 14 éves első bajnokságos volt, míg a 16 esztendős Gárdai OB győztes, Európa-Kupa ezüstérmes, nem volt nehéz megjósolni a végeredményt.
A junioroknál Asztalos Bendegúz a hármas döntőbe jutást nagy összecsapásban harcolta ki, az első meccses Bebők Rolandnak ez nem sikerült. A fináléban a 73 kg-os Asztalos egy 80 kg-os, boxoló múlttal bíró kung-fustól kapott ki, másik ellenfelét viszont legyőzte, így ezüstérmet szerzett. Bebők Roland a negyedik helyen zárt.
A + 95 kg-os felnőtt mezőnyben Németh Tibor könnyedén jutott a hármas döntőbe, ahol egyik meccsét egy jól irányzott fejrúgásos KO-val, a másikat egyhangú pontozással hozta, így meggyőző fölénnyel végzett az első helyen.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!