Gyerünk a színházba be!


2019-09-04 22:44:11  | cikk: ha  | 


Gyerünk a színházba be! főképe

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a 2019-2020-as évadban is az igényes szórakozás jegyében állította össze színházbérleteit. A babáknak, gyerekeknek, fiataloknak szóló előadások különböző társulatok sokszínű bemutatói: mesejátékok, koncert, musical, kamaradarab, komédia is szerepel a kínálatban.

Nagy siker a Babóca bérlet, mely a legkisebbek, a babák színháza: játék a hangokkal, ritmussal, színekkel, mozgással, idén is három bemutatóval. Az interaktív előadások két részből állnak, a zenés, mesés, játékos bemutatót egy kötetlen, ismerkedős lezárás követi. Ebben az évadban a Vaskakas Bábszínház, az Aranyszamár Bábszínház és Endrődi Ágnes színművész egy-egy története várja a családokat az 1-3 éves korú kicsikkel. A bérlet szeptember 10-től váltható november 23-ig, az első előadásig. Persze azért nem árt időben gondoskodni a belépőről, mert ez a bérlet nagyon hamar elfogy, mondta Cseh-Müller Orsolya művelődésszervező.


A gyermekszínházba az ovisokat és az alsó tagozatosokat várják. A Magyar Népmese Színház Szerencsének szerencséje című zenés mesejátékát, a Magyar Zenés Színház Mátyás és a bolondkirály című zenés mesejátékát és az Iszkiri zenekar koncertjét mindkét korosztály megnézheti, de a Vaskakas Bábszínház Óz című előadása csak a kisiskolások bérletében szerepel, mert a szervezők úgy ítélték meg, hogy a legkisebbeknek lehet, hogy nem lenne teljes egészében érthető, feldolgozható a történet. Ezek a bérletek már igényelhetők az intézmények szervezőinél vagy a JMSZK-ban, Cseh-Müller Orsolyánál, legkésőbb október 10-ig.


Az ifjúsági bérletekkel a felső tagozatosokat és a középiskolásokat szólítja meg az intézmény. Itt is van közös pont, hisz a Veszprémi Petőfi Színház Tanár úr kérem című színdarabja mindegyikbe belekerült. Emellett a felsősök még megnézhetik Mátyás király krónikáit a Komáromi Jókai Színház előadásában és a Partvonal Műhely János vitézét. A középiskolások novemberben a Pannon Várszínház Hair című nagysikerű musicalével kezdenek, majd lesz kamaradarab is, a RÉV és a KB Inárcs mutatja be az Othellót. A nagy sikerű olasz film, a teljesen idegenek - ez alapján készült a magyar BÚÉK - színpadi adaptációja is bekerült a bérletbe, a komáromiak előadásában. Ez a bérlet is igényelhető már, október 10-ig. Cseh-Müller Orsolya elmondta, hogy amennyiben nem lesznek bérletesen teltházasak az előadások, jegyeket is válthatnak az érdeklődők egy-egy darabra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!