Valótlant állított a hatóság előtt, de lebukott


2019-09-04 11:02:43  | cikk:  | 


Hatóság félrevezetése miatt indult eljárás egy 57 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai szerint a pápai férfi 2019. január 27-én értesítette a rendőrséget arról, hogy valaki ellopta a nyitva hagyott autójából a pénztárcáját, amíg ő a boltban vásárolt.

A nyomozók adatgyűjtést végeztek, amelynek során megállapították, hogy a bejelentésben szereplő időpontban nem is járt az üzletben a feljelentő, emiatt pár héttel később ismételten kihallgatták a rendőrkapitányságon. A pápai lakos elmondta, hogy valójában elvesztette a pénztárcáját, azt viszont nem tudja, hogy hogyan történt. A tárcában volt egy bankkártya, ami a munkahelye tulajdonában állt, ezért úgy érezte, hogy bejelentést kell tennie a rendőrségen. Ellene hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi