Lombosi Sándort Grőber Attila visszaléptette a képviselőjelöltségtől


2019-09-02 22:43:02  | cikk: Babos Petra  | 


Lombosi Sándort Grőber Attila visszaléptette a képviselőjelöltségtől főképe
Grőber Attila etikai okból visszaléptette az ellenzéki összefogás 7. számú választókerületének képviselőjelölt-jelöltjét, Lombosi Sándort. Grőber Attila polgármesterjelölt-jelölt mai sajtótájékoztatóján elmondta, arra kérte Lombosi Sándort, hogy lépjen vissza az indulástól, melyet a jelölt elfogadott.
-Meg kell tanulni tisztelni egymást még akkor is, ha az élet egyes területeiről mást gondolunk, mint például a politikáról. Nehéz tisztelni az ellenfeleinket, de én olyan Pápát szeretnék, ahol ez megvalósul. Én egy új felfogású generációt látok. Egy olyat, aki nem kíváncsi az acsarkodásainkra, a gyűlölködésünkre, akiknek elege van az ellenségeskedésből. Teljesen igazuk van. Én ezt a generációt kívánom szolgálni. Ezt el is mondtam a múlt pénteken. Meghirdettem a Tiszteljük egymást, mi pápaiak programot. Vasárnap délután egyik képviselőjelölt társam Facebook bejegyzésében olyan mondatot fogalmazott meg, ami ezzel az elvvel össze nem egyeztethető. Én egyértelműen elhatárolódtam ettől a mondattól, ez az elhatárolódás azonban akkor hiteles, ha a képviselőjelölt társamnak megköszönöm az eddigi munkáját. Ezért bejelentem, Lombosi Sándor visszalép a képviselőjelöltségtől, amint azt Facebook bejegyzésében meg is tette. Nincs, nem volt más választásom ebben a helyzetben.
Grőber Attila hozzátette, gyorsan és egyértelműen hozta meg a döntést, amit ugyanis pénteken megfogalmazott, az igaz minden napra, még akkor is, ha esetleg ez a Facebook bejegyzés nem került volna nyilvánosságra. Kiemelte, amit ő képvisel a politikában, az egy magasra tett erkölcsi mérce és elsősorban saját maguk számára tett magas mérce, amit átugorni kell, s nem átbújni alatta.
-Mi, a közéletben szereplők példák vagyunk a jövő generációinak. Ehhez a példamutatáshoz fel kell nőnünk. Ezt az ügyet ezzel együtt lezártnak tekintem, de ugyanezt a hozzáállást várom el a közélet más szereplőitől, és ezt tőlük is számon fogom kérni a jövőben - jelentette ki.
Az üggyel kapcsolatban újságírói kérdésre arról szólt, az etikai kódex íratlan formában már megvalósult, erről még tárgyalnak politikai partnereivel és amint írásba foglalják, be fogják mutatni. Az etikai kódex létét azonban ennek az ügynek a rendezése is mutatja - vélte a polgármesterjelölt-jelölt.
A 7. számú választókerületben induló másik személyt a későbbiekben mutatják be, a többi jelöltre vonatkozó ajánlást azonban kedden leadják - tudtuk meg.


Képek:

nincsenek képek


Címkék: választás2019
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!