Becsengettek


2019-09-02 22:04:29  | cikk: ha  | 


Becsengettek főképe

Ma volt a 2019-2020-as tanév első tanítási napja. Pápán a Petőfi Sándor Gimnáziumban tartották a városi tanévnyitó ünnepséget, melyen Egyházi Andrea tankerületi igazgató is jelen volt. A pedagógusokat és a diákokat dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, aki maga is petőfis diák volt egykor. Mint mondta, diákként és tanárként is részese volt a közoktatásnak, s bár ő sem emlékszik már a beszédekre, hiszi, hogy minden tanévkezdés egyfajta csoda. - Egyfajta csoda, mert rengeteg szép dolog vár Önökre, amikhez én azt kívánom, hogy ezeket a csodákat éljék meg teljes valóságukban. Minden nap legyen ahhoz kedvük, motivációjuk, hogy iskolába jöjjenek. Minden nap tegyenek egy lépést előre, minden nap legyen egy kicsivel több, mint az előző volt - mondta a polgármester.

Jó volt petőfisnek lenni, mondta a polgármester beszédében

Bognár Anita intézményvezetői feladatokkal megbízott intézményvezető-helyettes beszédében kiemelte, hogy az iskola ebben a tanévben két fontos jubileumot is ünnepel: - Pár nap híján 25 évvel ezelőtt, 1994. szeptember 4-én, alig egy évvel az alapkőletétel után dr. Kovács Zoltán polgármester úr és Varga Géza igazgató úr avatta fel iskolánk új épületét, mely a jövőt, a városvezetés iskolánk megmaradása iránti elkötelezettségét jelentette és jelenti. Megannyi sikeres tanév, ugyanakkor számos átszervezés, profil- és tagozatváltás, fenntartóváltás követte ezt az elmúlt negyed évszázadban. A változások között az állandóságot jelentette, hogy munkákkal mindig az intézmény nevének, rangjának megőrzésére törekedtünk. Mérföldkő volt iskolánk történetében a 2009-es esztendő is. Jó másfél éves előkészítő munkát követően tíz évvel ezelőtt kezdődött el gimnáziumunkban a magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás. A tagozat indításához nagy mértékben hozzájárult a külföldi diákok jelenléte, ugyanakkor kezdettől fogva célunk volt, hogy a magyar diákok is tudjanak élni ezzel a magas szintű nyelvtudást biztosító páratlan lehetőséggel, amelyre a közoktatásban más formában nincs lehetőség. Az elmúlt évtized érettségi eredményei, a felsőoktatásba való felvételi arány, a felsőfokú nyelvvizsgák kiemelkedően magas aránya, illetve a tanulók körében tavaly végzett kutatás egyértelműen azt bizonyítják, hogy sikeres e képzési formánk - hangsúlyozta Bognár Anita.

Bognár Anita beszédében vázolta a tanév legfontosabb feladatait is

A gimnázium a jubileumot novemberben ünnepli majd egy gazdag programsorozattal, tette hozzá az intézményvezető-helyettes, majd szólt többek közt a nyári felújításokról, karbantartásokról, fejlesztésekről, arról, hogy milyen projektek segítik a tehetséggondozást és az oktatást és bemutatta az intézmény új pedagógusait. A tanévet 392 diák kezdi a Petőfiben, köztük három külföldi.

A jubiláló iskola aulájában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget

- A tanévnyitó ünnepség egy új tanév kezdetét jelzi, mely új lehetőségeket kínál a diákok, a pedagógusok, sőt az iskola mint oktatási intézmény számára is. Mondhatnám azt is, hogy új remények, fogadkozások, elvárások kezdőnapja ez a mai. „Semmit se szeressek félig csinálni, vagyis a tökély előtt megelégedni.” mondta Bolyai János. Tartsuk szem előtt a neves matematikus gondolatait, hogy 180 tanítási nap elteltével júniusban sikerrel zárhassuk majd a tanévet, mely mindannyiunk számára tartogat újat, mely mindig valamiért más, mint az előzőek - mondta Bognár Anita.

Az ünnepi műsorban közreműködött Fleck Krisztina, Mészáros Adrián, Cserneczky Laura és Szalay Violetta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!