Rendőrök az iskoláknál


2019-09-02 15:40:15  | cikk: HuHa  | 


Rendőrök az iskoláknál főképe
Ma reggel megkezdődött a tanév, s ezzel együtt ismét útjára indult az Iskola Rendőre Program a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén.   A reggeli becsengetéskor öt pápai oktatási intézménynél segítették a forgalmat a rendőrök. Szabó Péter főhadnagytól, a PRK kiemelt megelőzési főelőadójától megtudtuk, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolánál, a Tarczy Lajos Általános Iskolánál, a Vajda Márta-iskolánál, a Munkácsy Mihály Általános Iskolánál, a Szent István RK Általános Iskola Török Bálint utcai épületénél és a Weöres Sándor Általános Iskolánál vigyázták a közlekedők biztonságát a rend őrei.
Szabó Péter főhadnagy

-Az Iskola Rendőre Program keretében kapitányságunk beosztott személyi állománya van jelen a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeknél forgalomsegítés céljából. A rendőri jelenlétnek nem az a célja, hogy mindenáron beleavatkozzunk a forgalomba, hanem, hogy segítsük a gyalogosok közlekedését. Egyfajta figyelemfelhívás ez: tudatosítani szeretnénk a járművezetőkben, hogy megkezdődött a tanév, a fiatalok esetleg még figyelmetlenül közlekednek, nagy a forgalom az iskolák környékén reggel és délután, ezért nagyobb odafigyelésre és türelemre van szükség - mondta.

A reggeli forgalomsegítés szeptember végéig tart, a munkában a rendőrök mellett a polgárőrök is részt vesznek. Az Iskola Rendőre Program első eleme egyébként nem korlátozódik a város területére, a falvak iskoláinál a körzeti megbízottak és a helyi polgárőrök vigyázzák a közlekedés biztonságát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!